~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 1 decembrie 2013

LUPTA PENTRU INTEGRITATE



"Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile.Nu te socoti singur intelept;teme-te de Domnul, si abate-te de la rau!~Proverbe 3:6-7~

Nimic ,absolut nimic nu este mai important pentru viitorul tau decat integritatea.Dictionarul Webster o defineste intr-un singur cuvant :onesitate!Nu-ti poti ascunde lipsa ei prea multa vreme .

In cele din urma ,precum o fondatie subreda intr-o furtuna puternica ,crapaturile se vor adanci,acoperisul se va prabusi,si ceea ce te-ai straduit sa cladesti se va darma .Scaparea de consecinte poate fi mai rea decat flagrantul ,pentru ca poti incepe sa crezi in posibilitatea unei dualitati.

Ia aminte "Ca o potarnichie ,care cloceste niste oua pe care nu le-a ouat ea ,asa este cel ce agoniseste bogatii pe nedrept...(Ieremia ,17:1)Sa nu crezi ca poti face ce doresti in privina  lucrurilor marunte si totul sa fie in regula ,atata vreme cat nu ai "pierderi"majore.

Prima minciuna te face mincinos si indiferent daca furi o mie sau un milion ,tot hot ramai .Philips Brooks a spus: "Caracterul se zideste in momentele nesemnificative ale vietii."Integritatea va pune mereu caracterul mai presus de profitul personal,oamenii mai presus de lucruri ,slujirea mai presus de putere ,principiile mai presus de compromisuri si perspectiva mai presus de "imediat".

De fiecare data cand incalci un principiu moral ,iti va fi mai greu ,nu mai usor sa actionezi cu integritate ,Toate lucrurile facute in trecut ,inclusiv cele omise prin neglijenta ,isi vor spune cuvantul cand vei fi supus presiunilor .
De aceea dezvoltarea si mentinerea integritatii necesita vigilenta si disciplina constanta .John Weston a spus: "Traieste dupa urmatoarea regula ;nu face nici un lucru despre care ti-ar fi jena sa citesti in ziarul de maine."

~Meditatii zilnice ~

Niciun comentariu: