~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 27 octombrie 2013

FA-O SINGUR



"Si orice gand il facem rob ascultari de Hristos.~2 Corinteni 10:5~
    Aplica hotarat disciplina asupra unor lucruri.
Acesta este un alt aspect al naturii viguroase a sfintenei.Pavel ne spune :Iau prizioner orice proiect (gand),
pentrua-l face sa asculte de Cristos"(Moffatt).Ce multa activitate crestina exista astazi ,activitate care n-a fost niciodata disciplinata ,ci a luat fiinta dintru-un imbold !

In viata Domnului nostru ,orice gand si orice fapta erau aduse sub ascultarea de voia Tatalui Sau .N-a existat in El nici cea mai usoara tendinta de a urma un imbold personal ,in afara de voia Tatalui Sau- "Fiul nu poate face nimic de la sine ".

Dar uitati-va la noi : avem o expierenta religioasa bogata si luam orice gand nascut dintr-un imbold si il punem imediat in practica ,in loc sa-l facem rob si sa ne diciplinam ca sa ascultam de Cristos .Traim zile cand se pune un accent exagerat pe munca practica ,iar sfintii care fac rob orice proiect sunt carticati si li se spune ca nu sunt plini de ravna pentru Dumnezeusi sufletele oamenilor.

Dar adevarata ravna se gaseste in ascultarea de Dumnezeu ,nu in inclinatia de a-I sluji Lui,inclinatie din natura umana nedisplicinata .Este de neconceput si ,totusi, adevarat ca sfintii nu fac rob orice proect ,ci lucreaza pentru Dumnezeu sub implusul propiei lor naturi umane care nu a fost facuta spirituala pintr-o disciplina hotarata.

Noi avem tedinta sa uitam ca omul nu doar se preda Domnului Isus Cristos pentru mantuiere;el ,de asemenea ,accepta perspectiva Domnului Cristos asupra lui Dumnezeu ,a lumii,a pacatului si a diavolului ,iar aceasta inseamna ca trebuie sa recunoasca responsabilitatea lui de a fi transformat prin innoirea mintii lui.
~Oswald Chambers ~


2 comentarii:

Ellie spunea...

Imi place mult versetul care ne indeamna sa facem orice gand rob ascultari de Hristos...

Cred ca este cel mai greu sa lucram cu gandurile noastre sa fie placute inainte Domnulul... dar El poate sa ne ajute! Si cu cat lucram sa aducem toate( gand si fapta)in ascultare de Tatal, atunci putem sa fim invingatori.

Iti doresc o zi binecuvantata!

Speranta spunea...


Ellie, multumesc pentru vizita si pentru cuvintele frumoase pe care le-ai scris.Dorinta noastra este sa fim placuti Lui in gand in fapta si in cuvant .Numai Domnul nostru ,ne poate veni in ajutor;prin El vom fi biruitori!

La fel iti doresc si eu .O zi binecuvantata!