~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 20 octombrie 2013

IN GRIJI SI IN SARACIE



" Aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre ,caci El Insusi ingrijeste de voi.~1Petru 5;7~

Orice ingrijorare pe care nu o aruncam asupra Domnului ne va macina puterile .Ingrijorarea ta plina de temeri si purtarea de grija a lui Dumnezeu sunt doua lucruri deosebite. Pe El faptul de a lua asupra Sa ingrijorarile noastre ,desi aceasta implica o purtare de grija plina de iubire si atotcuprinzatoare ,nu-L deranjeaza deloc ,pe cand noua ingrijorarea nu ne aduce decat paguba,prin chinurile ei ,care ne rod sufletul.Trebuie sa arunci asupra Domnului ingrijorarea ta neinteleapta,caci grija Lui este inteleapta.

Fara indoiala ca exista griji pe care le putem arunca asupra lui Dumnezeu,din pricina ca sunt pacatoase.Grija de a ajunge bogat ,de a fi laudat de oameni,dorinta dupa o viata de placeri ,dorinta de a razbuna o jignire...
Oare pot eu sa-L rog pe Dumnezeu sa poarte in locul meu astfel de grijj?Da,cititorule drag, daca tu esti chinuit de astfel de griji ,arunca-le ,departeaza-le de la tine;daca n-o faci ,sa stii ca aceastea iti vor arde sufletul.Poti sa te rogi lui Dumnezeu cu privirela aceste lucruri,dar numai ca sa te scape de ele .

Fii cumpatat in dorintele tale ,intinde-te cat ti-e plapuma,- si atunci grijile tale nefolositoare se vor micsora dintr-o data."Aruncati asupra Domnului ingrijorarile voastre " ne indeamna  apostolul Petru .El nu zice : "puneti ...",ci intrebuinteaza un cuvant mult mai puternic si mai lamurit: "Aruncati".

Aruncarea cere un anume efort.Nu-i o joaca de copil sa-ti arunci asupra Domnului ingrijorarile cand pivnita ,camara si dulapurile iti sunt goale ,iar hainele si incaltamintea celor 6 copii ai tai s-au rupt .Atunci trebuie sa faci un act de credinta ,sa-ti dovedesti credinta prin fapte.

Trebuie sa-ti incordezi toata puterea sufletului tau pana izbutesti sa ridici greutatea si s-o arunci asupra Domnului;dar oricum ,incordarea nu este atat de mare ca atunci cand ai purta tu insusi ingrijorarea.
"Incredinteaz-ti soarta in mana Domnului ,incredete in El si El va lucra.~Psalmul 37:5~C.H.Spurgeon~

Niciun comentariu: