~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 24 octombrie 2013

DOMNUL LUCREAZA ASUPRA TA



"Cand m-am coborat in casa olarului,iata ca el facea o lucrare pe roata .Vasul pe care-l facea din lut s-a stricat in mana olarului. Atunci el a facut un alt vas,cum i-a placut olarului sa-l faca.~Ieremia18:3-4~

Iubite frate ,iubita sora,oare asa sa fie ?Daca vasul s-a  spart,nu mai este bun de nimic? Ba nu,el n-a fost aruncat afara din mainile Olarului!El a tinut vasul in mana Sa,si asta-i de ajuns ca sa ne linisteasca,
In neputinta noastra ,in durerea noastra ,in necunoscutul ce ne inconjoara ,ramanem, totusi,mereu in mainile Celui ce nu poate sa greseasca.

Oricare altul ar fi aruncat vasul spart ca pe un lucru fara folos ,dar Olarul nu o sa faca asta.El are o menire de taina si pentu vasul spart : menirea dragostei si milostivirii,pe care el trebuie sa le dobandeasca."Taci inaintea Domnului si asteapta-L(Psalmul 37:7)."

Chiar daca pare  ca numeni nu mai are nevoie de tine,sa stii ca in ochii Lui ai fost "cumparat cu pret scump".De aceea lucreaza fara incetare asupra ta .Cu mana Sa ,pe caile Sale ,El te curateste ,te pune la incercare,te desavarseste.

Nu-l putem sti acum planurile si scopul in ceea ce ne priveste ,insa din vasul ce s-a stricat Olarul a facut un alt vas, cum a crezut ca-i mai bine sa-l faca (Ieremia 18:4).El va folosi vasul care se stricase.Il va umple cu slava Sa pentru viata cea trecatoare si pentru cea vesnica.Dumnezeiescul Sau chip se va rasfrange in acest vas in veci . Nu-i asa ca sunt minunate caile Lui?

Asadar ,raniti,zdrobiti ,sa ne aruncam la picioarele Lui ,rugandu-L sa implineasca asupra noastra voia Sa,oricare ar fi aceea.In mainile Lui vom fi intotdeauna  in siguranta .
N-au decat sa se zbuciume imprejurul nostru valurile vietii,n-au decat sa inversuneze necazurile si viforele .
"Celui cu inima tare,Tu -i chezasluiesti pacea;da,pacea,caci se increde in Tine.(Isaia 26:3)"~Fiecare zi un dar  al luiDumnezeu~

Niciun comentariu: