~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 24 iulie 2013

UN OM INCERCAT DE DUMNEZEU



"Cauta sa te infatisezi inaintea lui Dumnezeu ca un om incercat ,ca un lucrator care n-are de ce sa-i fie rusine si care imparte drept Cuvantul adevarului.~ 2 Timotei 2:15 ~

Daca nu poti formula un anumit subiect ,luptate pana cand vei ajunge sa poti.Daca n-o faci,unii oameni vor fi condamnati la saracie pentru tot restul vietii lor. Lupta-te sa reformulezi pentru tine insuti unele adevaruri ale lui Dumnezeu si El va folosi aceasta pentru altii.

Intra in teascul lui Dumnezeu,acolo unde se strivesc strugurii..Trebuie sa lupti ca sa poti sa formulezi in cuvinte ceea ce ai experimentat ,apoi va veni un timp cand realitatea experientilor tale va fi ca un vin tonic pentru altcineva.

Dar daca iti spui cu lenivie :"nu ma voi stradui sa exprim cu cuvintele mele acest subiect ;voi imprumuta
cuvintele altcuiva  ",atunci cuvintele tale nu-ti vor folosi nici tie si nici celor din jur.

Incearca sa-ti reafirmi tie insuti ceea ce cunosti in mod implicit a fi adevarul lui Dumnezeu ; in felul acesta Ii dai lui Dumnezeu posibilitate ca,prin tine ,sa-I trasmite si altcuiva.

Deprinde-te sa-ti determini mintea sa formuleze clar lucrurile pe care le accepta cu usurinta .Punctul de vedere pe care-l exprimam nu este al nostru pana cand nu-l facem sa fie al nostru prin suferinta.

Cel de la care inveti cel mai mult nu este cel care-ti spune ceva ce n-ai stiut pana atunci,ci cel care da expresie adevarului care se lupta in tine in cautarea de cuvinte spre a fi rostit.~ Oswald Chsmbers~


Niciun comentariu: