~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 9 iulie 2013

TEOLOGIA TRAITA IN VIATA DE ZI CU ZI



 " Umblati ca unii care aveti lumina ,ca sa nu va cuprinda intunericul." (Ioan 12:35)

Ai grija sa pui in practica ceea ce ai vazut in momentele petrecute  cu Dumnezeu pe munte .Daca nu asculti de lumina ,ea se va trasforma in intuneric ."Daca lumina din tine este intuneric , cat de mare este intunericul acesta !"

Din momentul in care abandonezi problema sfintirii sau orce alt lucru asupra caruia te-a luminat Dumnezeu ,viata ta spirituala incepe sa putrezeasca .Pune continuu adevarul in practica  pune-l in orice domeniu,astfel chiar lumina pe care o ai se va doveni a fi un blestem .

Persoana cu care este cel mai dificil de lucru este cea care are satisfactia inganfata a unei experente trecute la care poate face referire ,dar pe care nu o aplica in viata de zi cu zi .

Daca spui ca esti sfintit ,arat-o .Experenta trebuie sa fie atat de reala ,incat sa se vada in viata ta .Fereste-te de orice credinta care te face indulgent cu tine insuti;ea este venita din iad ,indiferent cat pare de frumoasa.

Teologia  ta trebuie sa se dovedeasca in relatiile cotidiene cele mai obisnuite ," Daca dreptatea voastra nu va intrece dreptatea carturarilor si a fariseilor...",asa a spus Domnul nostru,adica trebuie sa fii mai moral decat cea mai morala fiinta pe care o cunosti .

Poate ca stii totul despre doctrina sfintirii,dar o aplici tu in problemele practice ale vietii? Fiecare detaliu al vieti tale fizice ,morale si spirituale trebuie judecat dupa standardul ispasiri.

Niciun comentariu: