~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 23 martie 2013

TEOLOGIA ODIHNEI



" De  ce va este frica putin credinciosilor?" ~Matei 8:26~

Cand ne este frica ,nu putem face nimic altceva decat sa ne rugam lui Dumnezeu,Dar Domnul nostru are dreptul sa Se astepte ca cei care chiama Numele Lui sa aiba o incredere deplina in El.Dumnezeu asteapta de la copii Sai sa se increada mai mult in El ,incat in orice criza sa se poata baza pe ei .

Insa noi ne incredem in Dumnezeu pana la un punct ,apoi ne intoarcem la rugaciunile elementare,pornite din panica ,ale celor care nu cunosc pe Dumnezeu .Ne pierdem cu firea,aratand prin aceasta ca nu avem nici cea mai mica incredere in El si in carmuirea Lui asupra lumii;El pare ca doarme ,iar noi nu vedem in fata noastra decat valuri uriase.

"O,putin credinciosilor !" Ce durere ascutita trebuie sa-i fi cuprins pe ucenici -"iar am esuat !" Si ce durere ne va strapunge si inima cand vom realiza dintr-o data ca am fi putut aduce bucurie in inima Domnului Isus daca ne-am fi pastrat increderea in El ,indiferent ce se afla inaintea noastra!

Sunt momente in viata cand nu exista nici o furtuna ,nici o criza si facem tot ce putem din punct de vedere uman; dar atunci cand apare o criza ,noi aratam deodata in cine ne incredem.

Daca am invatat sa ne inchinam lui Dumnezeu si sa ne incredem in El ,criza va arata ca putem merge pana la zdrobire fara sa ne pierdem increderea in El.

Am discutat mult despre sfintire ,dar care va fi rezultatul ei in viata noastra?Ea trebuie sa se arate in faptul ca ne odihnim in Dumnezeu ,ceea ce inseamna a fi una cu El-o unire care ne face sa fim nu numai fara vina inaintea Lui ,ci si o mare bucurie pentru El.~Oswald chambers~

2 comentarii:

Ellie spunea...

Este bine sa ne punem toata nadejdea si odihna ca Domnul Isus poate sa ne intareasca si cand avem frica.

Un verset care este plin de incurajare din 1 Timotei 1:7 zice...

"Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă."

Atunci putem tine tare de promisiunea...

Un weekend placut!

Speranta spunea...


Ellie Intotdeauna, tu ai cuvinte de incurajare!
Multumesc pentru vizita si pentru
incurajare!

O zi plina de bucurii!