~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 13 martie 2013

FERICIT SI SANATOS



"O inima vesela este este o buna doctorie,dar un duh mahnit usuca oasele.~Proverbe 17:22~

Titul unui articol de ziar mi-a tras atentia: "Stresul si bolile inimii".Se spune ca stresul contribuie la producerea bolilor de inima .De multi ani, se recunoaste ca stresul contribuie la depunerea unor substante pe peretii arterelor .In unele cazuri,acestea blocaje produc dureri ,,crize si atacuri de inima.

Pana acum,adevarata cauza care provoa aceste blocaje i-a incurcat mult pe specialisti.Conform articolui, o echipa de specialisti de la Universitatea Purdue au descoperit ca niste substante ghimice din creier "asemanatoare narcoticelor joaca un rol esential inaceste boli .

".(Narcoticul este definit ca substanta ce produce odihna sau inactivitatea .)Herny U .Bryant ,seful grupului, a spus ca narticoticele naturale ale corpului actioneaza ca "o legatura obisnuita intre anumiti stimuli de stres si bolile cardiovasculare".

Stirile ,in concluzie ,spuneau ca in cida acestor descoperiri ,modul cum influeteaza aceste substante chimice metabolizarea colosterolului de catre organism ramane inca o enigma.

Cand Solomon a scris cuvintele din textul de azi ,nu avea acces la cunostintele pe care le avem noi azi .Cu toate acestea ,el afirma ca "o inima vesela este un bun leac ,dar un duh mahnit usuca oasele."

Solomon stia ca un om bine dispus ,fara stres si ingrijorari,nu este atat de inclinat spre probleme fizice ca cei ingrijorati si deprimati.
Cat de important este, de aceea ,sa stim si sa ne incredem in Domnul, pentru ca "Ferice  de cine are ca ajutor pe Dumnezeul lui Iacov,a carui nadejde este in Domnul Dumnezeul Sau. ( Psalmul 146:5) ~.R.W.D.~

2 comentarii:

Ellie spunea...

O, ce bine este sa ne incredem in Domnul... si sa avem o inima vesela! Este cea mai buna doctorie. Numai atunci vem fi fericiti si sanatosi... in suflteul nostru.

Un weekend placut!

Speranta spunea...



Ma bucur ca, iti faci timp sa ma vizitezi. Multumesc pentru vizita!

O zi placuta sa ai!