~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 26 martie 2013

ZIDIND PENTRU VESNICIE



" Caci cine dintre voi ,daca vrea sa zideasca un turn ,nu sta intai sa-si faca socoteala cheltuielilor, ca sa vada daca are cu ce sa-l sfarseasca?." ~Luca 14:28~

Domnul nostru nu se refera aici la un pret pe care trebuie sa-l calculam noi,ci la un pret pe care l-a calculat El.Pretul a fost dat de acei treizeci de ani din Nazaret,acei trei ani de popularitate ,scandal de ura ,agonia adanca,de nepatruns ,din Ghetsimani si atacul de la Calvar- pivotul in jurul caruia se invarte timpul si eternitate .

Domnul Isus Cristos a calculat pretul .Oamenii nu vor rade de El la urma ,spunand:"Omulacesta a inceput sa zideasca si n-a fost in stare sa terminne."Conditiile uceniciei fixate de Domnul in versetele 26,27si 33 vor sa spuna ca barbatii si femeile pe care ii va folosi El in lucrarea Lui marea de zidire sunt cei in care El a facut totul .

"Daca vine cineva la Mine si nu uraste pe tatal sau,si pe mama sa ,pe nevasta sa pe copiii sai, pe fratii sai, pe surorile sale, ba chiar insasi viata sa, ,nu poate fi ucenicul Meu,

"Domnul nostru vrea sa spuna ca singurii oameni pe care-i va folosi in lucrarea Lui de zidire sunt cei  care-L iubesc pe El personal ,cu pasiune si devotament ,mai presus de oricare dintre cele mai apropiate legaturi de pe pamant.Conditiile sunt aspre, dar glorioase.

Tot ce zidim va fi controlat de Dumnezeu.Va descoperi Dumnezeu ,prin focul Lui pazuntrator ,ca am zidit pe temelia Domnului Isus unele lucrari de-ale noastre? Traim vremuri de lucrari deosebite ,vremuri cand incercam sa lucram pentru Dumnezeu ,si tocmai aici se afla capcana.

La drept vorbind ,noi nu putem niciodata lucra pentru Dumnezeu. Domnul Isus ne ia in lucrarea Lui,planurile de zidire sunt in intregime ale Lui si nimeni nu are dreptul sa hotarasca unde sa fie pus la lucru.
~ Oswald Chambers~

Niciun comentariu: