~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 15 martie 2013

UMBLAREA IN PAS CU DUMNEZEU


"
"" Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamant,casa sa nu vada moartea .si n-a mai fost gasit ,pentruca Dumnezeu il mutase . Caci inainte de mutare lui,primise marturia ca este placut lui Dumnezeu."~Evrei11:5~

Testul vietii crestine si al caracterului unui om nu este ceea ce face el in momente exceptionale din viata ,ci ceea ce face in momentele obisnuite ,atunci cand nu exista nimic extraordinar sau palpitant.Valoarea unui om se vede in atitudine pe care o are fata de lucrurile obisnuite ,atunci cand nu este in fata refectoarelor (vezi Ioan 1: 35-36) .

Este greu sa inveti sa umbli in pas cu Dumnezeu ,aceasta inseamna sa experimentezi o noua energie pe plan spiritual .Atunci cand inveti sa mergi cu Dumnezeu e intotdeauna  dificil sa intri in ritmul Sau; dar cand  ai intrat in ritmul Lui singura caracteristica ce se manifesta in tine este viata lui Dumnezeu.

Omul iese din vedere ,fiind unit cu Dumnezeu ,si nu se mai vad decat ritmul si puterea lui Dumnezeu.E dificil sa mergem in pas cu Dumnezeu ,pentru ca, atunci cand incepem sa umblam cu El ,descoperim ca El este in fata noastra inainte ca noi sa fi facut macar trei pasi.

El are un mod diferit de a actiona si trebuie sa fim instruiti si disciplinati in caile Lui .S-a  spus despre Domnul Isus ca"nu va obosi ,nici nu se va descuraja" (Isaia 42:4 ) Bucuresti 2001,deoarece El n-a lucrat niciodata de pe pozitia Lui,ci numai de pe pozitia Tatalui Sau; si noi trebuie sa invatam sa facem la fel .

Adevarurile spirituale se invata in atmosfera prezentei lui Dumnezeu,nu prin rationamente intelectuale .Duhul lui Dumnezeu schimba modul in care privim lucrurile ;lucruri care n-au fost niciodata posibile  devin deodata posibile .

A umbla in pas cu Dumnezeu nu inseamna altceva decat a fi una cu El .E nevoie de mult timp ca sa ajungi la aceasta ,dar persevereza ! Nu renunta din cauza ca acum iti este foarte greu-continua si ,in scurt timp ,vei descoperi ca ai o viziune noua si un scop nou.~Oswald Chambers~


Niciun comentariu: