~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 9 martie 2013

NU TE - NTINDE PREA MULT!



" Eu spun fiecaruia din voi sa nu aiba despre sine o parere mai inalta decat se cuvine,ci sa aiba simtiri cumpatate despre sine.(Romani 12:3)

Societatea moderna subscrie la filozofia care spune:"du-te cat mai departe poti. Nu fi satisfacut pana nu ajungi in varf.Tu merti ce este mai bun". Dar Biblia spune sa nu avem o parere prea inalta despre noi insine .Mandria si ambitia noastra ,atractia de a fi numarul unu ne pot determina sa ne intindem prea mult.Ele ne vor duce la cadere.(Proverbe 16: 18-19)

William Shakespeare a ilustrat aceasta tendinta a fiintei umane in piesa sa: " Richard al III-lea " Ea ne spune istoria unui om din inalta nobilime britanica .De fapt ,avea bogatie si putere mare,din cauza ca fratele lui era regele tarii.

Cu toate aceste,nu era satisfacut . Se uita cu ochi invidosi la tron .nimic in afara purtarii coroanei nu-l mai putea satisface .Astfel ca s-a hotarat sa puna pana pe ia .pe masura ce se desfasura piesa ,Richard este implicat din faradelege in faradelege,ba chiar si crima.

Richard isi atinge tinta si se incoroneaza singur ca rege.Dar oamenii de bine ai Angliei se ridica impotriva lui intr-o mare revolta .Armatele marsaluesc  una impotriva celeilalte ,si Richard al III-lea este ucis in lupte .Tocmai premiul dupa care a alergat cu atata patima l-a distrus .Se ridicase prea sus.

Ai fost si tu prins cumva in cercul periculos de a gandi ca meriti mai  mult si mai bine ? Toti trebuie sa fugim de pericolul de a fi nemultumiti de locul in care ne-a pus  Dumnezeu.Iata de ce este bine sa avem proaspete in minte versete ca  aceale de azi .Ele ne vor ajuta sa nu  ne intindem prea mult.~ D.C.E.~

2 comentarii:

Ellie spunea...

Frumoasa amintire sa ne multumim de locul in care ne-a pus Dumnezeu, ca numai atunci putem fi linistiti.

Domnul Isus sa ne ajute sa nu cadem in gandirea ca meritam mai mult decat ne da El.

O zi binecuvantata iti doresc!

Speranta spunea...


Este adevarat ca trebuie sa fim multumiti in starea care n-ea asezat Dumnezeu...El ne va ajuta pe noi ca sa fim Multumiti...

Multe binecuvantari iti doresc !