~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 10 noiembrie 2011

INVATAND DIN EXPERIENTA






" Increde-te in Domnul din toata inima ta ,si nu te bizui pe intelepciuna ta! Recunoaste-L in toate caile tale ,si El iti va netezi cararile .(Proverbe 3:5-6)


[Regele ] Roboam s-a sfatuit cu batranii ..."Ce ma sfatuiti sa spun poporului acestuia?" (1Regi 12:6)

Se povesteste ca un tanar casier al unei banci a fost numit succesorul presedintelui bancii care iesise la pensie .Intr-o zi,tanarul s-a dus la batranul presedinte si i-a spus : "Stiti ca urmeaza sa va inlocuiesc la presedintia acestei banci ,si as fi deosebit de recunascator pentru orice sfat pe care mi l-ati da ".


Presedintele a spus :"Fiule ,stai jos.Am doua vorbe sa-ti spun,numai doua vorbe : poate cineva sa ia deciziile corecte ?""Un singur cuvant -experienta ".


"Si aceasta este de folos domnule ,dar cum poate cineva sa castige experinta?

doua cuvinte tinere " ,a spus batranul .Decizii gresite ".


In citatul de azi ,regele Roboam i-a intrebat pe batranii Israelului cum sa-si guverneze poporul .Sub domnia tatalui sau,Solomon,Izrael a trait in sclavie ,asa ca batranii l-au sfatuit :"Usureaza-le sarcinile .Fii slujutorul lor,si te vor sluji cu bucurie ".Era un sfat intelept ,dar Roboam nu l-a acceptat .Nu a invatat nimic din deciziile gresite ale tatalui sau.


Dumnezeu vrea sa profitam invatand de la altii cum sa traim crestineste.Iata de ce Biblia este atat de deschisa atunci cand vorbeste despre pacatele ,falimentele si neajunsurile slujtorilor pe care El i-a ales.


Da si noi vom face greselele noastre ,dar putem evita multa durere ascultand sfatul parintilor iubitori ,al unor oamenii care detin cunostinte de prima mana ,si cel al Bibliei insasi .Duhul Sfant foloseste experenta altora,buna sau rea,pentru a ne calauzii pe cararea trairii dupa voia Lui.-D.J.D.

Niciun comentariu: