~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 6 noiembrie 2011

CRESTINUL SI CREDITUL


...Cel ce ia cu imprumui ,este robul celui ce-i da cu imprumut. (Proverbe 22:7)

Renumitul predicator englez,Rowland Hill,a deplans dorinta dupa lux care ii face chiar si pe crestini sa esueze in datorii.Cumparatorilor lipsiti de vointa si viciosi le lipseste judecata sanatoasa in gospodaria banilor .


Incercand sa imprime ,in biserica pe care o pastorea ,importanta necesitatii de a cheltui cu intelepciune ,Hill a tinut o predica in care a afirmat :"Eu nu platesc nicio datorie ".Dupa o pauza a adaugat :"Dar am cel mai bun motiv.Nu platesc nici o datorie pentru ca niciodata nu intru in datorii!


Aceasta poate fi o pozitie extrema ,pentru atat America de azi,cat si alte tari ale lumii depind de oferta si solicitarea de imprumuturi pentru a genera prosperitatea .Dar,ori de cate ori a cumpara sau a lua cu imprumut este prea usor,exista totdeauna pericolul de a trai dincolo de mijloacele propii.


Cand ,ca si crestini,ajungem in aceasta situatie ,atunci dam prilej diavolului sa-si construiasca un cap de pod in viata noastra.

Poate un copil al lui Dumnezeu sa-si cumpere o casa pe datorii? Da,daca si-a facut un calcul rezonabil ca poate sa-si plateasca obligatiile .Nu trebuie sa se simta vinovat ca foloseste acel lucru pe care l-a cumparat pana ce n-a platit intreaga datorie .


El plateste dobanda pentru acest privilegiu ,si propietatea nu este in intregime a sa decat cand va plati intreaga suma .Cand datele lunare de plata a ratelor sunt neglijate in mod deliberat,atunci cumpararea pe datorii devine o forma de furt.


Tranzactiile tale finciale reflecta oare cinstea si o judecata sanatoasa ?

Nu uita ,reputatia platilor tale este partea a marturiei tale crestine !





Niciun comentariu: