~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 11 septembrie 2011

COLUMB UN CREDINCIOS




"Ah!Doamne Dumnezeule,iata ,Tu ai facut cerurile si pamantul cu puterea Ta cea mare si cu bratul Tau intins:nimic nu este de mirat din partea Ta !"

(Isaia 32:17)

Pasagiile ce urmeaza sunt o parte dintr-un articol mai vast si bine documentat asupra vietii"marele cutezator."Articolul apartine lui Agust Kling si a aparut in "The Presbyterian Lay-man."

Calatoria lui Cristofor Columb inspre America a fost implinirea unui vis pe care si l-a facut studiind Sfintele Scripturi.Folosirea Bibliei de catre Columb e unul din cele mai documentate fapte din viata sa remarcabila ,dar si cel mai putin cunoscut pubicului.


Columb a studiat cu atentia Biblia si se folosea de comentariile biblice ale marilor Nicholas de Lyra Agustin si Pierre d'Ailly.

Toate jurnalele de calatorie ramase de la Columb si multe din scrisorile sale atesta cunostintele lui biblice si dragostea pe care o avea pentru Domnul Hristos .


Singura carte pe care a scris-o Cristofor Columb ,prea putin raspandita -Libro de las Profecias (Carte Profetiilor )- e o compilatie de invataturi biblice despre pamant, ape ,tinturi neumblate .Cartea se ocupa migratiea popoarelor ,de triburi indepartate ,nedescoperite inca;e o culegere profetii cu privire la raspandirea in viitor a Evangheliei pe tot pamantul ,profetii despre sfarsitul lumii si despre stabilirea imparatiei Domnului Hristos ca Rege al regilor si Domn la domnilor.


Columb era convins ca numele lui chiar era un semn divin ,anume ca el avea chemarea speciala sa deschida "insulele indepartate"pentru cunoasterea Evangheliei Domnului Isus Hristos (Cristofer inseamna "purtator de Hristos).


El era convins ca Duhul Sfant ii daduse capacitatea sa inteleaga Scripturile si sa stapaneasca stiinta navigatiei si a geografiei ;toate aceste fiind necesare pentru misiunea vietii sale .

Prima insula pe care a pus piciorul a numit-o San Salvador ,adica Sfant Mintuitor.



2 comentarii:

Anca spunea...

nice :)

Speranta spunea...

Anca,multumesc pentru vizita.

Iti doresc o saptamana placuta!