~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 6 septembrie 2011

CRESTINI INCLINATI


"Astfel dar,cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada. (1 Corinteni 10;12)

Cu cativa ani in urma,o furtuna cu grindina foarte puternica s-a abatut asupra partii de sud a statului Micigan,producand pagube mari copacilor .Dupa ce furtuna a trecut,am verificat cei doi mesteceni in gradina din spatele casei.


Unul isi pierduse cateva crengute ,dar celalalt suferise mult mai rau intreg copacul era rupt si scos complet din radacina.De ce unul a avut de suferit ,iar celalalt nu?Raspunsul a fost simplu .


In loc sa stea perfect vertical,acest copac de peste 10 metri a crescut inclinat intr-un unghi destul de pronuntat .Cand gheata grea s-a strans pe crangile lui,a cazut pe directia in care era inclinat .


Samson a fost o persoana ce se inclinase intr-o directie gresita si rezultatul lui a fost caderea,Cu toate ca el este enumarat printre eroii credintei din Evrei 11 si a fost unul dintre marii judecatori ai Israelului,o nota trista este adaugata vietii sale .


In caracterul lui se poate vedea o slabiciune caracterisita .Admira femeile ,si a insistat sa-si ea o sotie dintre dusmanii Israelului (Judecatori14:3)Caderea sa a survenit in urma inclinatiei sale de a umbla dupa poftele carnii.


Daca nu traim in comuniune cu Domnul in fiecare zi a vietii noastre ,viata ni se va apleca spre unele slabiciuni si pacate ce ne inconjoara atat de usor .Iar atunci cand vine criza sau suntem suprinsi nepregatiti,nu vom fi in masura sa rezistam presiunilor exercitate de imprejurari.


Caderea lui Samson este un exemplu tragic a ceea ce se poate petrece cu un crestin inclinat .Sa stam drepti in puterea Domnului ,si acest lucru nu ni se va intampla. -D.J.D.

2 comentarii:

Ellie spunea...

O buna amintire sa stam tari in Domnul... si sa ne abatem de la orice rau. El ese taria noastra...

Domnul Isus sa iti dea har... si o zi plina de multumirii aduse LUI.

Multumesc pentru tot ce faci sa incurajezi prin scris...

O zi minunata!

Speranta spunea...

Ellie ,Multumesc pentru vizita si pentru cuvintele tale pine de har.

Domnul Isus sa ne ajute sa traim in comuniune cu El in fiecare zi.
El sa fie tinta noastra...

O zi plina de bucuri iti doresc!