~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 30 septembrie 2011

COMPLEXUL"BATRINUL CHARLIE"


"Orce faceti ,sa faceti din toata inima,ca pentru Domnul ,nu ca pentru oameni,ca unii cari stiti ca veti primi de la Domnul rasplata mostenirii.Voi slujiti Domnului Hristos .(Coloseni 3:23-24)

Cuvantul :"orice "din Coloseni 3:23 cuprinde o multime de indatori.El le cere crestinilor sa fie cu toata inima in efort nobil care merita sa fie depus .Aceasta insemna ca trebuie sa daruim aceesi rabdare sarcinilor usoare ca si cele importante .


Evanghelistul Sam Jones se refera adeseori la un cal al tatalui sau pe care-l botezase "Batranul Charlie".Cand animalul era prins la plug ,se dadea inapoi si devenea o problema .Dar cand era inhamat la sareta cu roti vopsite in rosu cu hamurile de lux isi ridica capul sus si era plin de vigoare si incantare.


Nu era niciodata nevoie sa-l strunesti sau sa-l lovesti cu biciul .Se parea ca acestui cal ii placea sa fie vazut cu harnasamentele de parada - in special cand greutatea pe care o avea de carat era mica .Sam Jose a spus:


"Natura umana este asemanatoare acestui cal .Unii oameni pur si simplu nu lucreaza pentru Domnul in umilinta .Trebuie sa aiba un birou proeminent cu un titlu sonor ca sa faca ceva pentru El".Cat de contrar este acest lucru spiritului crestin!Orice ocazie de-a aduce glorie lui Dumnezeu nu trebuie niciodata considerata prea mica pentru a investi eforturile noastre cele mai bune.


Nu are importanta cat de umile sunt sarcinile,daca ele fac parte din datoriile noastre ,trebuie sa le vedem ca fiind lucrarea de servire pentru Dumnezeu si trebuie sa le facem cu bucurie ,fara sa ne plangem si sa cautam satisfacerea eului .


Sa nu ne dam inapoi atunci cand ne sta in fata un lucru dificil si fara recompese.

Facand toate lucrurile "din toata inima,ca pentru Domnul ,nu ca pentru oameni ",vom fi feriti sa nu dobandi complexul "batrnului Charlie". -H.G.B.


Niciun comentariu: