~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 21 august 2011

UN DUMNEZEU DEMN DE INCREDERE



Cunosti tu legile cerului?Sau tu ii orinduiesti stapanirea pe pamant?

(Iov 38:33)

Dumnezeu nu Se schimba.La fel ,legile pe care le-a pus in functie, atunci cand a facut lumile ,sunt fixe si previzibile .Cu toate ca secolele se scurg,legile raman valabile ca o marturie a faptului ca ne putem bizui pe Dumnezeu.


Haddon Robison a ilustrat acest adevar indreptandu-ne atentia asupra unui orologiu celebru .El a scris :"In turnul primariei din Copenhaga exista cel mai mare orologiu din lume .Au fost necesari 40 de ani ca sa fie construit ,la un cost de peste un milion de dolari.


Cesul are zece cadrane ,15.ooo de piese si o acuratete de doua cincimi de secunda la 300 de ani .Ceasul arata timpul zilei ,si zilele saptamanii ,lunele anului,miscarea planetelor pentru 2.500 de ani .Unele piese ale cesului nu se vor pune in miscare decat dupa ce vor trece 25 secole ".


"Ceea ce intriga ",adauga Rubinson ,"e ca acest orologiu nu este exact .Pierde la fiecare 300 de ani doua cincimi de secunda .Ca toate ceasurile ,orologiul din Copenhaga trebuie sa fie reglata dupa un orologiu mult mai precis ,universul insusi .


Acest orologiu astronomic cu miliarde de piese componente ,de la atomi la stele ,se misca de secole cu miscari atat de precise si demne de incredere,incat timpul de pe pamant trebuie potrivit mereu dupa el.


Da,miscarea planetelor si a stelelor dovedeste ca Dumnezeu nu Se schimba .Lucrurile de pe pamant se prabusesc .Ceasurile se opresc Masinele se strica .Institutiile financiare dau faliment. Oameni se dezamagesc .Dar Dumnezeu si universul Sau raman aceiasi.


Increde-te in El .Este un Dumnezeu demn de incredere! - D.C.E.


2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce bun este Dumnezeu...ca nu se schimba. Este acelasi ieri, astazi, si in vesnicie. Chiar cand totul pe langa noi se va schimba...El ramene acelasi. Ce bine este sa ne incredem in El!
Buna amintire sa ne lasam in bratele Lui...

O zi binecuvanta si Domnul sa te binecuvinteze!

Speranta spunea...

Ellie,si eu gandesc la fel ca tine.

Sa-I multumim lui Dumnezeu pentru bunatate care zi de zi o inoeste fata de noi.Si sa fim recunascatori!

O saptamana binecuvantata de Dumnezeu iti doresc!