~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 8 august 2011

SUVITA A TREIA



"Deci ,ceea ce a impreunat Dumnezeu ,omul sa nu desparta .(Matei 19:6)"

Chiar de la inceput ,instituitea casniciei a fost acea legatura hotarata de Dumnezeu prin care un barbat si o femeie sa devina un singur trup atat timp cat vor trai (Geneza 2 :21 -24 ) Dar,pentru ca acesti sa devina un singur trup intr-o unitate pe viata.


Dumnezeu trebuie sa fie partea centrala a acestei relatii.Voia Sa,

ajutorul Sau si binecuvantarile Sale sunt esenta pentru ca un camin sa devina ceea ce trebuiesa fie.


Revista "Leadersip" a publicat un scurt articol trimis de Cathrine Paxton,care ilustreaza importanta de a-L lasa pe Dumnezeu sa domine relatiile de casatorie .Ea scrie:"O cosita pare sa contina numai doua suvite de par .Dar,este imposibil sa creezi o impletitura de par numai cu doua suvite .


Daca cele doua ar fi puse impreuna ,atunci s-ar desface imediat .Aici este misterul :Ceea ce pare a fi format numai din doi are nevoie de al treilea .A treia suvita ,desi nu imediat evident ,tine impletitura stransa tesuta impreuna .


Apoi Paxton conclude :"intr-o casatorie crestina ,prezenta lui Dumnezeu ,ca o a treia suvita in impletitura parului,tine sotul si sotia impreuna.


Intetionezi sa ai o familie ?Daca este asa ,planifica chiar acum sa-i dai lui Dumnezeu locul ce I se cuvine in viata ta.Recunoaste-L ca pe Cel ce a instituit casatoria si da-I onoarea ce I se cuvine in noul tau camin .


Cere-I ajutorul Sau .bizuie-te pe conducerea Sa .Accepta-I autoritatea .daca vei face asa ,vei descoperi ca relatiile casatoriei voastre vor fi strans legate impreuna prin puterea celei de -a treia suvita nevazute - Puterea prezentei lui dumnezeu Insusi - D.C.E.



Niciun comentariu: