~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 31 mai 2009

DRAGOSTEA

"Dragosta este indelung rabdatoare ,...crede totul ,nadajdueste totul ,sufera totul."
Se povesteste despre regele George al Vl-lea al Angliei ca,fiind tanar ,s-a indragostit de frumoasa Elisabeta a Scotiei .Cand a cerut-o in casatorie ,a fost respins Se spune ca printul ar fi fost neindemanatic in compartamentul sau.

Atunci i s-a adresat mamei sale si i-a cerut un sfat ."iubesti intreadevar sau te-ai multumi si cu alta ?"l-a intrebat ea .El a asigurat-o ca o iubeste numai pe Elisabeta ."Atunci exista o singura posibilitate :du-te din nou si intreab-o inca o data !"a raspuns mama.

Printul si-a luat curaj si a intrebat-o din nou .Dar Elisabeta l-a respins din nou .
Complet descurajat ,o intreaba din nou pe mama sa ce sa faca ."O iubesti si dupa a doua respingere ?"intreaba ea .Printul era sigur :numai Elisabeta si nu alta ."Atunci dute inca o data ," replica mama,"si intreab-o a treia oara !

Dupa ce tanarul printul se linisti ,facu a treia cerere in casatorie .Aceasta perseverenta a impresionat-o adanc pe printesa si a simntit ca in inima ei a fost aprinsa o dragoste pe care nu o mai putea opri .ea a acceptat si se spune ca urmat o viata de casnicie si de familie lunga si fericita .

Aceasta dragoste preseverenta a fiului regelui englez este o imagine slaba a dragostei nemarginite a Filui lui Dumnezeu ,care S-a dat la moarte pe cand eram dusimanii Lui ."Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi ,Hristos a murit pentru noi .(Romani 5:8)Cat timp mai vrei sa te opui acestei iubiri?
Preluat din Samanta buna
Iubirea Lui e mult prea mare
In vorbe simple s-o descrii.
Mai sus de orice stea rasare
Si-n adancimi o poti gasi .

Niciun comentariu: