~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 11 mai 2018

FAMILIARIZAT CU CURTEA CEREASCA




















"Nu ne ardea inima in noi cand ne vorbea pe drum si ne deschidea Scripturile ? Luca 24:32)

"Credincios este Dumnezeu,care v-a chemat la partasia cu Fiul Sai Isus Hristos , Domnul nostru.(1 Corinteni 1:9)

Tronul harului are o anumita calitate care intrece toate estimarile : cu cat devii mai familiarizdat cu curtea Cerului, cu atat te achiti mai bine de insarcinarea ta cereasca. Dintre toate influientile care contribuie la formarea unui om cinstit de Dumnezeu in slujire,nu cunosc nici una mai puternica decat familiarizarea sa cu Scaunul harului.

Tot ce poate face un curs universitar pentru un student este brut si exterior in comparatie cu rafinamentul spiritual delicat obtinut prin comuniune cu Dumnezeu. In timp ce lucratorul crestin in formare se invarte pe roata pregatiri sale, rugaciunea este unealta pe care Marele Olar o foloseste pentru a modela vasul.

Toate bibliotecile si studiile noastre sunt lipsite de orice continut in comparatie cu odaita noastra de rugaciune .Crestem devenim puternici, biruim prin rugaciunea facuta in taina.

Daca iti poti muia pana in cerneala inimii,apeland cu toata seriozitatea la Domnul atunci vei scrie bine; si daca-ti vei aduna materialul pe genunchi la poarta Cerului, vei vorbi bine.

Rugaciunea ,ca exercitiul mintal, iti va aduce multe subiecte in minte si astfel te va ajuta sa-ti alegi o tema, in vreme ce rugaciunea ca inalta angajare spirituala iti va limpezi ochiul launtric pentru a vedea adevarul in lumina lui Dumnezeu.Dupa cum in timpul pregatirii,ca raspuns la rugaciune , izvoare de ganduri proaspete vor tasni mereu in mintea ta,tot asa va fi si in timpul predicii.

Cei mai multi predicatori care sunt in dependenta de Duhul lui Dumnezeu iti vor spune ca cele mai proaspete si mai bune ganduri au fost nu acelea la care s-au gandit mai inainte,ci ideile care le-au venit zburand pe aripi de ingeri; comori neasteptate aduse dintr-o data de maini ceresti seminte de flori din Paradis,venite plutind din muntii de mir.

Deseori cand ma simteam limitat ,atat in gandire cat si in exprimare, suspinul tainic al inimii mi-au adus usurare si m-am bucurat de o libertate neobisnuita...Dumnezeu nu ne va abandona daca nici noi nu L-am abandonat. Veti descoperi, fratii mei ,ca rugaciunea va va asigura puterea de care aveti nevoie pentru fiecare zi.{C.H.Spurgeon.}

Niciun comentariu: