~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 18 mai 2018

CRESTEM,NE DEZVOLTAM SI NE INTARIM IN DOMNUL

























"Caci deprinderea trupeasca este de putin folos, pe cand evlavia este folositoare in orice privinta
intrucat ea are fagaduinta vietii de acum si a celei viitoare.(1Timotei 4:8)

Precum in viata fizica, si in cea spirituala este nevoie de exercitiu si de activitate pentru crestere si dezvoltare. Folosindu-ne si exersand madularele trupului nostru, ele cresc, se dezvolta, devin mai puternice.

Tot asa este si in lucrurile spirituale: pe masura ce ne exersam in dorintele si activitatile noii naturi, crestem ,ne dezvoltam si ne intarim in Domnul.

Tanarul Timotei  i  s-a spus sa respinga miturile lumesti si babesti care hranesc doar natura veche, pacatoasa, si sa se deprinda in evlavie .Crestinul trebuie sa se angajeze zilnic in exercitul spiritual, pentru a fi intr-o stare de sanatate sufleteasca.

Trebuie sa isi depinda madularele la evlavie. Ochii, urechile, mintea, limba, mainile si picioarele sa fie conduse pe calea evlaviei si sa fie exersate zilnic in acesta.

Crestinul ar trebui sa vada, sa auda, sa gandeasca, sa vorbeasca, sa simta pentru Domnul zi de zi.Cu cat mai mult va face aceasta, cu atat mai obisnuite ii vor deveni aceste activitati si cu atat mai puternic va fi in manifistari spirituale ale noii naturi.

Ochii si urechile noastre ar trebui sa fie in cautarea lucrarile pentru Domnul si pentru sufletele pretioase, sesizand oportunitatile de a-L marturisi. Inima trebuie sa fie deprinsa in mila pentru sufletele pierdute si  pentru cei ai Domnului si in dorinta si disponibilitatea de a-I sluji lui Dumnezeu si omului.

Mintea si limba trebuie sa fie deprinse sa vorbeasca pentru Domnul, iar mainile si picioarele trebuie antrenate in activitati determinate de dragoste pentru Domnul Hristos. Astfel, firea cea noua se va dezvolta prin exercitii spirituale. {R.K.Campbell}

Dupa tot ceea ce El a facut pentru mine,
Cum as putea sa Ii dau mai putin decat ce am mai bun,
Decat sa traiesc doar pentru El, Dupa tot ceea ce El a facut pentru mine?. {B.Daasvand}
                                                                   

Niciun comentariu: