~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 23 martie 2018

TATAL NOSTRU

















 
"Binecuvantat sa fie Dumnezeu , Tatal Domnului nostru Isus, Parintele indurarilor si Dumnezeul orcarei mangaieri,care ne mangaie in toate necazurile noastre.( 2 Corinteni 1: 3)                       
                                     
                                                        Tatal nostru
                                                     ( Matei 6.9-13)
Cuvintele aceste cuprind rugaciunea "Tatal nostru "cunoscuta si de "rugaciunea domneasca"Dumnezeu Tatal are o deosebita purtare de grija fata de copiii Sai. Astfel , Se ingrijeste de acoperirea nevoiilor noastre spirituale, de implinirea  nevoilor noastre materiale si o buna asigurare a viitorului nostru.

Intr-adevar, pentru nevoile noastre spirituale, Dumnezeu Tatal ni L-a dat pe Domnul Isus, in care avem totul deplin: si iertare, si putere pentru o viata noua, si lumina pentru cugetarea noastra, si rabdare, si bunatate,si intelepciune, si tot ce avem nevoie.

Ne-a dat apoi Cuvantul Sau, ca sa avem o cugetare luminoasa, inteleapta in toate privintele, ca sa stim sa umblam in temere de Dumnezeu si sa nu dam gres in nicio imprejurare; in sfarsit, sa luam cunostinta de atatea fagaduinte minunate, menite sa ne invioreze...

"Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi" este un cuvant pe care il citim in Epistola catre Evrei. Tatal nostru cel ceresc Se ingrijeste de viitorul nostru apropiat. Nu te ingrijora ca esti bonlav si boala se va inrautati. Nu te ingrijora ca miljoacele de trai au secat: Tatal are izvoar nesecate.

El se ingrijeste si de viitorul nostru indepartat. Pentru noi, care am crezut in Domnul Hristos,acest viitor este stralucit, caci vom fi pentru totdeauna cu Domnul Hristos, in trupuri slavite. De ne-am increde in Tatal nostru ceresc, atat pentru implinirea fagaduintelor privitoare la viata de aici, cat si pentru implinirea fagaduintelor care are in vedere viata de dincolo!

De pilda, pentru viata aceasta avem fagaduinta: "Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate celelalte vi se vor da pe deasupra.(Matei 6:33) Pentru viata de dincolo:
"Lucrurile pe care ochiul nu l-ea vazut, urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-l iubesc." (1 Corinteni 2:9)

In sfarsit, dupa cum un tata este autoritar fata de copiii lui, tot asa Tatal nostru cel ceresc este autoritar fata de noi. Intreadevar, se cuvine ca El sa fie plin de autoritate fata de noi,caci El este Creatorul universului, Creatorul fiecaruia dintre noi si in acelasi timp este Rascumparatorul fiecaruia dintre noi, prin sangele Domnului Isus,cum se spune la 1 Petru 1.18:

" Caci stiti ca nu cu lucruri pieruitoare, cu argint sau cu aur; ati fost rascumparati din felul desert de vietuire pe care-l mosteniserati de la parinti vostri, ci cu sangele scump al lui Hristos, Mielul fara cusur si fara prihana."
Si daca datoram ascultare parintilor nostri pamantesti mai-marilor nostri pamantesti, cu atat mai mult suntem   datori sa ne supunem Acelui care reprezinta cea mai inalta autoritate ,adica DumnezeuTatal.

Am aratat cateva dintre insusirile lui Dumnezeu ,Tatal nostru cel ceresc.Sa ne mangaiem ,sa ne imbarbatam si sa ne bucuram ca Il avem pe Dumnezeu ca Tata , pe El care ne iubeste ne-poarta de grija care ne-a facut copii ai Sai ,si care Isi implineste fagaduintele.{Emil Constantinescu}

Niciun comentariu: