~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 26 martie 2018

DOMNUL A FOST ASCULTATOR PANA LA MOARTE .




















"Pe alti i-a mantuit, iar pe Sine nu Se poate mantui! Daca este El imparatul lui Israel sa se coboare acum de pe cruce, si vom crede in El!" (Matei 27:42)

De ce nu a coborat Fiul lui Dumnezeu de pe cruce cand a fost batjocorit, pentru a evita astfel tot chinul la care a fost supus? Cu siguranta, Isus putea face acest lucru! In viata Sa a dovedit de atatea ori ca este Cel atotputernic.

Atat fortele naturii, cat si moartea  i-au fost supuse. El a stat si sta deasupra tuturor lucrurilor. De ce a stat pe cruce?

Hristos a venit ca Om pe acest pamant si a dorit sa implineasca  voia lui Dumnezeu in deplina supunere fata de El, indiferent cat L-ar fi costat. Cand Domnul S-a rugat in Ghetsimani Tatalui, toata grozavia mortii pe cruce a fost in fata sufletului Sau.

El s-a rugat: " ...Tata, daca este cu putinta, departeaza de la Mine paharul acesta! Totusi nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu."

Pentru ca aceasta moarte de ispasire a corenspuns cu voia lui Dumnezeu, Domnul a fost ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce. Aceasta a fost ascultarea de dragoste . Totodata. prin moartea Sa pe cruce, Isus a implinit toate profetiile din Vechiul Testament, care vorbeau despre suferintele si moartea Sa.

Mai este un motiv pentru care Mantuitorul nu a coborat de pe cruce: te-a iubit pe tine si pe mine si nu a vrut sa mergem la pierzarea vesnica.{Samanta buna}

Tatal a trimis pe Fiul
Pentru-a mantui pe om,
Iara omul pregatit-a
Chiar o cruce pentru El.
      R: O ! cat a suferit,
           Cand pe cruce a murit
           Pentru mine, pentru tine!
           Iar tu stai si sovaiesti ?!
           Sa vii la El si sa-L primesti acum!
El a suferit ocara
Si osanda noastra grea.
S-a cutremurat pamantul
Chinul Lui cand l-a vazut.
         El e viu si astazi sade
         Chiar la dreapta Tatalui,
         Caci lucrarea mantuirii
          Este gata: "S-a sfarsit!"
Vezi tu ce iubire mare
Dumnezeu ti-a aratat?
Pentru-un ticalos ca tine
Chiar pe Fiul Sau L-a dat.

{Traducere si adaptare de Emil Constantinescu}

Niciun comentariu: