~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 6 octombrie 2017

AGONIA LUI SI MANTUIREA NOASTRA




















"De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El,pentruca traieste pururea ca sa mijloceasca pentru ei. (Evrei 7:25)

Nu putem patrunde niciodata adancimea agoniei Domnului Cristos din Ghetsimani ,dar cel putin nu trebuie s-o intelegem gresit. Este agonia imbinata a lui Dumnezeu si a Omului fata in fata cu pacatul.

Nu putem sti nimic despre Ghetismani prin experienta personala.Ghetismani si Calvarul reprezinta ceva unic; ele sunt pentru noi poarta catre Viata.

Nu de moartea pe cruce S-a temut Domnul Isus in Ghetismani; El a spus foarte clar ca a venit cu scopul de a muri. In Ghetismani El S-a temut ca nu cumva sa nu poata trece prin aceasta ca Fiul al Omului.

El putea trece ca Fiu al lui Dumnezeu - Satan nu L-ar fi putut atinge in aceasta privinta; dar atacul lui Satan a fost sa-L faca sa para ca trece prin acesta doar ca o Fiinta izolota, ca Dumnezeu izolat in trup omenesc; aceasta ar fi insemnat ca El n-ar mai fi putut fi Mantuitor.

Citeste istoria agoniei Sale in lumina ispitirii din pustie; "Atunci diavolul L-a lasat pana la o vreme".In Ghetismani Satana a venit din nou si a fost invins, Atacul final al lui Satan impotriva Domnului nostru ca Fiul al Omului s-a dat in Ghetismani.

Agonia din Ghetismani a fost agonia Fiului lui Dumnezeu in implinirea destinului Sau ca Mantuitor al lumii. Perdeaua este data la oparte pentru a revela tot ce L-a costat pentru a face posibil  ca noi sa devenim fii ai lui Dumnezeu.

Agonia Lui este baza simplitatii mantuirii noastre. Crucea Domnului Cristos este un triumf pentru Fiul Omului.Ea semnifica nu  numai faptul ca Domnul nostru a invins,ci si ca El a invins pentru mantuirea rasei umane.

Orice fiinta umana poate veni acum in prezenta lui Dumnezeu datorita suferintilor prin care a trecut Fiul Omului.{Oswald Chambers}


Niciun comentariu: