~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 15 iunie 2017

SEAMANA CUVANTUL LUI DUMNEZEU


























"Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciune.Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi , cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti,cantand lui Dumnezeu cu multumire in inima voastra." ( Coloseni 3:16)

Pe parcursul multor ani de observatie, am devenit tot mai constient de faptul ca cea mai buna cale de a trai intr-un mod practic cu intelepciune este aceea de a fi bogat in Cuvantul lui Dumnezeu.

Pavel ne indeamna: "Cuvantul lui Hristos sa locuiasca in voi din belsug,in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unul pe altul cu psalmi,cu cantari de lauda si cu cantari spirituale,cantand cu har lui Dumnezeu in inimile voastre." (Coloseni 3:16)

Vai, sunt mii de crestini care asteapta sa culeaga binecuvantarile lui Dumnezeu fara a fi semanat in mod corespunzator.Ati auzit vreodata pe cineva plangandu-se ca rugaciunea nu este eficace pentru el?"m-am rugat si m-am rugat,dar nimic nu s-a intamplat! Dumnezeu m-a abandonat!"

Desigur ,cei mai multi oameni nu si-ar manifesta asa de direct o astfel de atitudine,dar in adancul inimii multor copii ai lui Dumnezeu sta ascunsa aceasta frustare: Se poate ca rugaciunea este eficace pentru altii, dar nu pentru mine".

In cartea lui, Libertatea de a creste (Freedom to grow), Ernie Gruen raspunde celor care vorbesc in felul acesta. El spune:' Dumnezeu lucreaza intotdeauna pe baza principiilor, nu pe baza magiei. Daca nu intelegem asta, vom fi dezorientati".

El continua: "Ai suficienta credinta pentru a crede ca,daca te duci in curtea din spatele casei si te rogi pentru sol- fara a-l ara si fara a semana-,spunand: In numele  lui Isus, cer o gradina frumoasa , imbelsugata", dintr-o data va rasari un strat de morcovi, apoi un rand de fasole si un rand de porumb?

Eu stiu ca toate lucrurile sunt posibile la Dumnezeu,dar ai tu o asemenea credinta sa crezi ca vei avea o gradina fara sa o lucrezi mai intai?

Stim ca nu se intampla asa ceva.Si totusi ,pe taramul spiritual ,foarte des oameni se asteapta la un asemena gen de seceris instantaneu .Ei isi inchipuie ca pot sa planteze doar o samanta o data pe saptamana si sa se roage cand sunt in necaz,sau poate se hotarasc sa citeasca Biblia de doua ori pe luna si apoi se uita la gradina lor si spun:

"Doamne ,m-ai abandonat ! Unde sunt rezultatele ? Unde sunt legumele? M-am rugat si Tu nu ai intervenit. Cum sa ma pot increde in Tine si in promisiunile Tale? Pur si simplu pentru mine nu e valabil asa ceva!

Uneori,se poate ca Dumnezeu aude si intervine ca raspuns la rugaciune disperata dupa ajutor ,dar este de  neconceput ca El sa ignore legile care le-a stabilit. Culegi ceea ce semeni .(Galateni 6:7)

{Devern Fromke}

Niciun comentariu: