~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 19 mai 2017

SOLUTII LA PROBLEMA




















"Sa nu te paraseasca bunatatea si credinciosia: leaga-ti-le la gat, scrie-le pe tablita inimii tale, Si astfel vei capata trecere si minte sanatoasa, inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor."(Proverbe3:3-4)

Ia masuri sa depasesti problema. Sugestiile urmatoare te vor ajuta:

1.) Indiferent care este cauza problemei, nu arunca vina pe altcineva, sa nu crezi ca trebuie sa te razbuni. Lasa-L pe Dumnezeu sa indrepte lucrurile.

2.) Invata sa iti depasesti problema pe o cale inteligenta si rationala. In trecut - si chiar si astazi -  Psihologii care lucrau cu persoane "furioase" si "agresive "le incurajau adesea sa isi exprime mania intr-un mod care sa nu-i afecteze pe altii.

Cu toate acestea, cercetari mai recente au descoperit ca  aceasta incurajeaza doar formarea unor obiceiuri rele si ca in realitate nu rezolva o problema ce apartine copilariei. cerandu-i unui adult sa reactioneze copilareste. Un adult trebuie sa abordeze problema la un nivel rational si responsabil.

Stabileste-ti obiective specifice in domeniile specifice ale vietii in care sa ai neplaceri. Scrie-ti aceste obiective ,citestele in mod regulat si cere-I lui Dumnezeu sa te ajute sa le realizezi.

Daca ai invatat sa devii manios printr-un exemplu negativ, invata sa dai dovada de caracterisitci  asemanatoare cu cele ale Domnului Hristos. De exemplu ,fa-ti din "rabdare" un obiectiv pe care sa-l urmaresti in situatiile in care esti intr-adevar deranjat.

Daca esti o persoana rasfatata,egocentrica, inceteaza sa mai privesti la tine si sa incepi sa privesti la altii. In loc sa te gandesti intotdeauna ce ar putea face altii pentru tine, vezi ce poti face tu pentru altii.

Daca iti lipseste increderea in tine insuti si te simti usor amenitat,programeaza-te ca atunci cand cineva iti contesta ideile sa eviti o reactie negativa si defensiva. Din potriva , invata sa asculti si pune mai multe intrebari.

Daca esti o persoana "manioasa"din cauza unei copilarii in care ti-au fost impuse prea multe restrictii,invata sa le raspunzi oamenilor in mod pozitiv. Nu te lasa sa continui sa reactionezi intr-un fel copilaresc.
Nu lasa ca niste motive inconstiente sa puna stapanire pe tine si sa te faca sa lovesti in altii. Reprogrameaza-ti reactiile si vei descoperi ca esti  recompensat  pe loc cu reactii pozitive din partea altora.
MASURI PREVENTIVE
Asa cum am  mentionat mai devreme, fiecare persoana are o tendinta naturala de a deveni manioasa. Si fiecare persoana are nevoie de un program ca sa isi tine sentimentele sub control. Cele ce urmeaza sunt niste sugestii:
Pastreaza legatura cu Dumnezeu. Evita intreruperea partasiei cu Dumnezeu.Pastreaza-ti viata de rugaciune in ordine si asculta de glasul lui Dumnezeu in timp ce El iti vorbeste prin Scripturi.

{GENE A.GETZ}




Niciun comentariu: