~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 25 mai 2017

CHIP DE MIEL






















"Caci stiti ca nu cu lucruri pieruitoare, cu argint sau aur ,ati fost rascumparati din felul desert de vietuire pe care la-ti mostenit de la parinti vostri,ci cu sangele scump al lui Hristos, Mielul fara cusur si fara pata."(1 Petru 1:18 -19)

Oameni cu renume in istorie au intemeat imparatii mari. Napolion, fiind exilat pe o insula, cugeta astfel: "Noi am intemeat mari Imparatii, bazate pe violenta, pe putere,  mai curand sau mai tarziu, au disparut.

Isus Hristos Si-a intemeat o imparatie care dureaza, dar care nu este intemeiata pe violenta, pe putere,
pe asprime, ci prin iubire". Este o cugetare dreapta. Tocmai lipsa de putere, unita insa cu iubirea, face ca lucrul sa fie statornic.

Prin cine castiga misionarii teren pe unde merg pentru vestirea evangheliei in tarile pagane? Poarta ei arme ca sa tranteasca la la pamant pe cine nu vrea sa asculte Cuvantul Evangheliei? Nu! Ci sunt gata mai degraba sa fie doborati ei insisi. In felul acesta ei par foarte slabi, dar se arata cei puternici, castigand suflete tocmai prin slabiciunea si prin blandetea lor.

Calea crucii este pentru credincios calea renuntarilor. Renunti la cinstea ta, la bunul tau nume, expunandu-te vorbirii de rau si nascocirilor  mincinoase de tot felul impotriva ta.

Ce sa faci? Aceasta este calea Mielului si pe Aceasta suntem chemati sa-L urmam. Frumusetea Mielului este adevarata frumusete si puterea Mielului in slabiciune se arata.Pe acestea trebuie sa le avem in caracterul nostru.

"Blandetea voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii" (Filipeni 4:5). Gata sa renunti la dreptul tau si sa suferi mai degraba nedreptatea,decat sa ridici dreptul tau. Chipul Mielului se imprima in sufletele noastre daca" privim tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre."(Evrei 12:2) Cand privim la El, invatam sa fim blanzi si smeriti. Cand nu suntem asa, cugetul ne mustra.

Puterea credinciosului este puterea Mielului. Daca se arata cateodata puterea leului, nu este potrivit cu chipului de Miel al Domnului Isus. In sufletul nostru trebuie sa rasara dorinta de a fi asemenea Mielului si atunci asprimea in vorbire sau ridicarea tonului sunt condamnate de cugetul nostru.{T.P.}

Niciun comentariu: