~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 1 mai 2017

MIELUL TE INVATA SA FII ASCULTATOR




















"El este Acela care, in zilele vietii Sale pamantesti, aducand rugaciuni si cereri cu strigate mari si cu lacrami catre Cel ce putea sa-l izbaveasca dela moarte,si fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui,
macar ca era Fiu a invatat sa asculte prin lucrurile pe care le-a suferit."(Evrei 5:7-8)

"El a fost ascultator"(Filipeni 2:8) In aceste patru cuvinte Duhul rezuma intreaga viata a Mantuitorului.Ele marcheaza punctul culminat al istoriei vietii Lui. Minunile Lui au fost mari,Cuvantul Lui nu va trece niciodata, dar mai mare chiar decat acestea este ascultarea Lui.

Mancarea Lui a fost sa faca voia Tatalui. Ceea ce Isus a revelat lumii a fost ascultarea Lui fata de Tatal. Noi nu avem un dar mai bun sau o predica mai eficienta. Daca ii aratam aproapelui nostru ascultare fata de Dumnezeu,atunci ii dam ceea ce avem mai bun.

"Care este rezultatul sfintirii?",m-a intrebat de curand un frate.Care a fos rezultatul Mielului? Raspunsul il gasim in aceste cuvinte: "El a fost ascultator pana la moarte si inca moarte de cruce"Filipeni 2:8). Dumnezeu a putut sa-I ceara ceea ce era mai greu si El a facut acest lucru cu bucurie.

Falsa sfintire te face sa ai o parere inalta despre tine,sa vorbesti despre experienta pe care o ai,despre nivelul de crestere la care ai ajuns,s,a,m,d.Sfintirea Biblica te aduce la pamant,indeparteaza orice "farmec al sufletului" si lasa o singura dorinta,aceea de a-I face placere lui Dumnezeu.(Geneza 22,Filipeni 2)

Cand Isus a atins cele mai mari adancimi la cruce, El a vorbit despre sfintire."Si Eu Insumi Ma sfintesc pentru ei ca ei sa fie sfintiti prin adevar".Cand ne sfintim chiar pana la cruce, la jertfa,si impreuna cu Mantuitorul nostru, coboram in locul cel mai de jos, atunci si cei din jurul nostru vor fi sfintiti in adevar.

Chiar daca pentru cei din jurul nostru nu putem fi decat exemple de ascultare, acest lucru este foarte important. Nimic nu-i atrage si nu-i indeamna pe oameni mai mult la reflectie decat o persoana care umbla in ascultare.
Ascultarea da putere. Sursa biruintei Domnului Cristos, secretul puterii Lui si, totodata a noastre, rezida in ascultare. {Georg Steinberger}

Niciun comentariu: