~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 15 mai 2017

TATAL VOSTRU STIE


























" Asa ca, daca astfel imbraca Dumnezeu iarba de pe camp, care astazi este, dar mine va fi aruncata in cuptor, nu va va imbraca El pe voi putin credinciosilor?(Matei 6:30)

In textul cunoscut sub numele de "Predica de pe munte", in care se expun principiile imparatiei cerurilor, Domnul Hristos descopera pentru prima data numele Tatalui; iar noua ne revine placuta favoare sa-i gustam privilegiile si binecuvantarile.

Domnul ne vorbeste despre "Tatal nostru" in multe randuri, dar observam ca foloseste de doua ori in termeni aproape indentici expresia: "Tatal vostru stie "Matei 6:8 );"Tatal vostru ceresc stie "(versetul 32).aceste expresii caracterizeaza cele doua aspecte ale vietii noastre crestine:

1. relatiile secrete cu Tatal nostru, viata noastra spirituala, evlavia;
2. umblarea zilnica intr-o lume in care suntem straini.

"Tatal vostru stie". In primul caz este ilustrata viata noastra spirituala, nevoile si exercitiile ei, rugaciunea fiind una dintre aceste manifestari. Prin ea intram in legatura stransa cu Dumnezeu,Tatal nostru care vede in ascuns, daca, cel putin suntem intr-un duh de dependenta si de cunostinta a voii Sale (Ioan 5: 14-15). Atunci stim ca El ne asculta si ca avem lucrurile pe care I le-am cerut.

Noi ne bucuram de relatiile stabilite pe baza dragostei si a lucrarii Fiului Preaiubit al Tatalui. Am primit de la El marturia ca-L iubim, pentru ca El Insusi ne iubeste  (Ioan 16:27); astfel ,avem siguranta deplina sa-I cerem (Ioan 16:23-24) ,toata libertatea sa-I vorbim Tatalui.

Acest pasaj scoate in evidenta caracterul ascuns al relatiilor noastre cu Tatal. El locuieste in ascuns; Il gasim in taina cortului Sau si putem sa ne deschidem inima inaintea Lui.

Stim bine ca nu este posibil sa vorbim in mijlocul agitatiei si a zgomotului lumii despre lucruri care tin de inima. Ceea ce este profund adevarat cere liniste si pacea sanctuarului. In necaz , rugaciunea se aplica in soapta si cunoastem locuinta ascunsa a Celui Preainalt (Psalmul 91), pentru ca stim ca drumul spre locurile sfinte ne este deschis.

In versetele 1-4 se prezinta activitatea celui credincios fata de oameni , iar in versetele 16-18, activitatea lui fata de Dumnezeu. Valoarea acestor activitati inaintea Dumnezeu este ca acestea nu sunt cunoscute decat de El singur si sunt facute numai pentru El.

Rasplata este atunci un secret intre Tatal si copilul Sau si reprezinta o comoara.... "Tatal vostru stie de ce aveti nevoie"- ne spune Domnul Isus. Binecuvantarea, bucuria si mangaierea noastra nu depind de aprecierea cu privire la lucrurile de care avem trebuinta, ci de faptul ca "Tatal nostru " cunoaste adevaratele nevoi. "Orice ni se da bun si orice dar desavarsit vine de la Tatal luminilor"(Iacov 1:17)

{de J.P.Fuzier}

Niciun comentariu: