~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 6 martie 2017

TRASFORMATI SURSELE DE IRITARE DIN CAMINUL VOSTRU IN BINECUVANTARI"Caci cine iubeste viata, si vrea sa vada zile bune, sa-si infraneze limba dela rau si buzele dela cuvinte inselatoare.Sa se departeze de rau sa faca binele,sa caute pacea, si s'o urmareasca.(1Petru3:10-11)
Deci rugati-va pentru cei cu temperament rau sa devina sub contolul Duhului Sfant si prin purtarea voastra ajutati pe sotii vostri, pe sotiile voastre , pe copii vostrii sa cunoasca puterea elibaratoare a lui Hristos Domnul.

Faceti ca binecuvantarea ce o obtineti prin temperamentul lor aspru, ca sursa de iritare, sa se intoarca asupra lor in chip binecuvantat. Dati roade dulci, gustoase, oricum ar lovi sau scutura altii pomul vietii voastre.

Iar sursele de iritare ce nu le puteti trasforma, invatati sa le manuiti, sa le folosit in bine. Aici e vorba de bolile, neputintele,chiar de anumite defecte, care produc iritare in camin.Unul dupa ce s-a casatorit a suferit un accident si si-a pierdut o mana,altul a pierdut un ochi, altul sufera greu si e foarte nervos.

Acestea sant vanturi potrivnice, pe care nu le poti controla, dar poti invata sa le manuiesti in bine pentru barca vietii voastre. Luati-le asa cum sunt si nu va certati, nu aruncati vina unul pe altul, ci folositi bolile, neputintele sau defectele spre infrumusetarea vietii voastre familiale, spre inobilare voastra, spre apropierea voastra tot mai mult de Dumnezeu.

Un grup de tineri crestini au intrat la o cofetarie si au servit cate o cafea neagra. Unul ,din nebagare de seama, a atins cu cotul ceasca altuia si a varsat-o pe perete. Au incercat sa stearga pata,dar n-au putut. Peretele absorbise cafeaua.

Atunci unul din ei a scos din servieta un penel, l-a inmuiat in ceasca sa si pata urata a preschimbat-o intr-un frumos cerb pictat pe perete.Faceti si voi asa cu sursele de iritare ce nu le puteti inlatura.

Rugati-va pentru intelepciune de sus.Si faceti din caminul vostru un colt binecuvantat,un liman de odihna, unde neturburati sa puteti petrece in dulce armonie unii cu altii si in sfanta partasie cu Dumnezeu .

Respirati inmiresmata atmosfera a dragostei si lasati ca Domnul sa va umple paharul bucuriei incat sa dea peste el. Cu El ,langa dulcea vatra a casei, veti avea un colt de rai. Atunci va veti da sema
ca merita sa traiesti o asa viata si aici si pe veci.

Apele de la Mara au fost indulcite cand Moise a aruncat un lemn. Tot asa, amaraciunea multor caminuri poate fi preschimbata , indulcita prin Hristos Domnul.

V-am spus aceste lucruri nu ca sa le stiti, ci ca sa le traiti. Domnul sa va convinga sa trasformati sursele de iritare din caminul vostru in binecuvantari.Atunci voi nu ati pierdut timpul citind aceste randuri si eu nu m-am ostenit in zadar. Fie binecuvantat Numele Domnului in caminurile noastre!
{Petru Popovici}

Niciun comentariu: