~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 24 martie 2017

SURSA INTELEPCIUNII





















"Intelepciunea care vine de sus ,este intai, curata, apoi pacinica, blanda , usor de induplecat, plina de indurare, si de roduri bune, fara partinire, nefatarnica.(Iacov 3:17)

Pe masura ce pasesti in viata, descoperi ca sunt multe moduri in care poti capata intelepciune, cum ar fi:
1) Scrind si reflectand la ceea ce ai invatat din experienta;
2) invatand din experientele altora. "Prin mandrie se atata numai certuri ,dar intelepciune este cu cel ce asculta sfaturile"(Proverbe 13:10)
3) Fiind deschis ideilor inovatoare. Afirmatii precum: "Asa se fac lucrurile la noi"trebuie supuse unei certatari atente cand ele sunt folosite pentru a apara ceva ce nu mai functioneaza.

4) Negrabindu-te sa ajungi la final. Cresterea este intotdeauna un proces. Creativitatea produce dezordine si deruta. Abilitatea de a-ti pastra concentrarea si credinta in mijlocul schimbarii este un semn al maturitatii.

Dar sursa ultima a intelepciuni este Dumnezeu! Un tanar manager i-a spus secretarei lui ca are o intanlire importanta si nu doreste sa fie deranjat. Dar seful lui dorea sa-l vada imediat si a intrat .Cand l-a vazut pe menager in genunchi rugandu-se s-a retras in liniste si a intrebat-o pe secretara: "Se intampla des?
"da", i-a raspuns ea,"in fiecare dimineata. "Nu ma mir ca vin la el dupa sfaturi", a spus seful.

Daca ai nevoie de intelepciune vorbeste cu Dumnezeu: "Caci Domnul da intelepciune;din gura Lui iese cunostinta si pricepere." (Proverbe 2:6). "Daca vreunuia dintre voi li lipseste intelepciunea ,s-o ceara de la Dumnezeu ,care da tuturor cu mana larga si fara mustrare,si ea li va fi data." (Iacov 1:5)

"Intelepcinea care vine de sus, este intai, curata, apoi pacinica, blanda, usor de induplecat,plina de indurare si de roduri bune, fara partinire, nefatarnica." ( Iacov 3:17) " Eu zice Domnul te voi invata, si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui..." (Psalmul 32: 8) {Bob GASS}


Niciun comentariu: