~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 20 martie 2017

VOINTA DE A FI CREDINCIOS




















" Voi sa mergeti dupa Domnul, Dumnezeul vostru, si de El sa va temeti; poruncile Lui sa le paziti de glasul Lui sa ascultati; Lui sa-I slujiti, si de El sa va alipiti. " (Deuteronom 13:4)

Vointa sta la baza intregii activitati a omului. Nu poti renunta la vointa, trebuie s-o exersez. Trebuie sa vreau sa ascult si trebuie sa vreau sa primesc Duhul lui Dumnezeu. Cand Dumnezeu ne da o viziune despre adevar, nu se pune niciodata problemea ce va face El, ci ce vom face noi.

Dumnezeu iese inaintea noastra, a tututror, cu niste cerinti mari: cel mai bun lucru este sa-ti amintesti ce-ai facut in alte ocazii cand ai fost atins de Dumnezeu - atunci cand ai fost mantuit sau cand L-ai vazut prima data pe Isus sau cand ai inteles un anumit adevar.

Atunci a fost usor sa I te supui lui Dumnezeu; aminteste-ti de acele momente acum, cand Duhul lui Dumnezeu iti iese inainte cu o noua cerinta.

"Alegeti astazi cui vreti sa slujiti." Este o hotarare deliberata, nu ceva spre care esti atras cu usurinta;
si orice alceva ramane in suspensie pana te decizi. Chestiunea este intre tine si Dumnezeu;nu sta la sfat cu carne si sangele despre ea.

Cu fiecare nou pas pe care il faci, oamenii din jurul tau devin tot mai nedumeriti si tocmai aici apare tensiunea. Dumnezeu lasa ca parerea sfintilor sa aiba valoare pentru tine si totusi, tu esti din ce in ce mai putin sigur ca ceilalti inteleg pasul pe care-l faci.

Nu este treaba ta sa aflii unde te duce Dumnezeu; singurul lucru pe care ti-l va esplica Dumnezeu este persoana Lui Insusi.

Spune-I deschis: "Voi fi credincios" . Imediat ce te hotarasti sa-I fii credincios lui Isus Cristos, devii un martor impotriva ta insuti. nu-i consulta pe alti crestini, ci spune-I Lui: "Te voi sluji" Sa vrei sa fii 
credincios - si acorda si altora acest lucru.{Oswald Chambers}

Niciun comentariu: