~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 27 februarie 2017

" NU TE TEME,CREDE NUMAI !"




















" Totus, El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui,...si prin ranile Lui santem tamaduiti. (Isaia 53:4-5)


Profetul inspirat de Duhul Sfant spune: "Spuneti celor slabi de inima : Fiti tari si nu va temeti (Isaia 35:4)

O, cat de pretios este Cuvantul lui Dumnezeu! El ne ofera leac pentru orice boala, balsam pentru orice rana.Si acum la sfarsitul zilei ,tot Sfanta Scriptura va fi mangaierea mea.

De cate ori o inima descurajata nu este pentru alti copii ai lui Dumnezeu o piatra de poticnire! Insa ce bine ca Duhul Sfant ne-a dat acest cuvant: sa mangaiem inimile descurajate!

Mari nevoi apasa adesea asupra mostenitorilor imparatiei cerurilor. Dar oare asa ar trebui sa fie? Nu cumva frica este neintemeata? Nu slujeste oare  nevoia noastra spre un bine vesnic? Atunci de ce ne-am teme  de incercare daca stim ca toate lucrurile se afla in mana lui Dumnezeu?

Cele mai mari dureri ale noastre provin din necredinta noastra,nu din incercarile noastre; caci, daca am avea mai multa credinta,incercarile n-ar putea sa ne infricoseze. Afara de acesta, frica ne face slabi: ea rupe cingatoarea de pe coapsele noastre si ne smulge din mana toiagul pe care ne sprijinim.

Avem nevoie de toata puterea pe care a pus-o Dumnezeu in fiinta noastra. De aceea nu este nici intelept , nici drept sa lasam sa curga sangele vietii, care da putere, din ranile pe care ni le-a produs frica.

Cu grijile si temerile noastre Il necinstim pe Dumnezeu, pentru ca ne comportam asa ca si cum El n-ar fi puternic,intelept si plin de mila. La oparte cu tot ceea ce arunca o umbra asupra insusirilor lui Dumnezeu! Un crestin nu trebuie sa  pastreze in inima sa asa ceva.

La urma urmei, nu este frica ceva foarte nefolositor ?  Cui i-a adus ea vreun bine? Poate oare teama sa umple o camara goala sau sa-i redea sanatatea unui copil care trage sa moara?  Rugaciunea cu putere si lucrarea cu ravna sunt lucruri intelepte, dar teama nu are nici o valoare.

Daca ai putea dovedi ca frica este buna la ceva, din partea mea n-ai decat sa-i faci loc in suflet; dar cata vreme nu poti sa faci acest lucru, "Nadajduieste in Domnul "Fii tare, imbarbateaza-ti inima,si nadajduieste in Domnu! (Psalmul 27:14){C.H.SPURGEON}

Niciun comentariu: