~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 24 februarie 2017

RASPLATA INCERCARILOR




















"Si, daca suntem copii, santem si mostenitori: mostenitori ai lui Dumnezeu, si impreuna mostenitori cu Hristos, daca suferim cu adevarat impreuna cu El, ca sa fim si proslaviti impreuna cu El.
Eu socotesc ca suferintele din vremea de acum nu sunt vrednice sa fie puse alaturi cu slava viitoare, care are sa fie descoperita fata de noi." (Romani 8:17-18)

Sunt unele lectii ale harului care pot fi invatate numai in valea durerii si a suferintei. Arata-mi un crestin care a suferit mult si s-a adancit in dependenta lui fata de Dumnezeu, si eu iti voi arata un suflet sensibil, plin de mila pentru altii, si cu o dragoste profunda pentru Mantuitorul sau!

Potrivit unei istorioare, un imparat a pus o piatra grea pe drum. Apoi s-a ascuns si a asteptat sa vada cine o va da la o parte. Multi care a trecut prin acel loc au invinuit cu voce tare guvernul tarii pentru ca n-a avut grija de sosele ca sa fie libere pentru trafic, dar nici unul nu si-a facut datoria sa dea la o parte piatra.

In cele din urma, un taran sarac s-a oprit si a rostogolit piatra in sant. Spre suprinderea lui, el a gasit o punga cu aur in locul unde fusese piatra. In punga se afla o nota care facea cunoscut ca aceasta era rasplata imparatului pentru cel care avea sa mute piatra cu bucluc.

Tot asa, Imparatul nostru ceresc a ascuns o binecuvantare sub orice incercare. Obstacolele de pe drumul vietii noaste sunt plasate acolo cu un scop precis . Prin ele Dumnezeu testeaza credinciosia  noastra si ne indreapta atentia spre cer, dandu-ne oportunitatea pentru rasplata spirituala.

Ascunse sub "piatra incercarilor", care ne -a adus intr-o stare depresiva si de decurajare, se afla binecuvantari deosebite. Aruncati povara ingrijorarilor si a incercarilor asupra Domnului si veti afla favoarea divina pentru sufletele voastre.{H.G.B.}

O,tu inima zdrobita de durerea ta, /In Isus e mangaierea, pacea ta./
O, ce mult Isus iubeste sufletul trudit./ Caci si El in lumea- aceast-a suferit./

O,ce mare e iubirea Domnului Isus! /Pentru tine chiar la moarte El S-a dus./
Numai El te intelege, in durerea ta; / Las'sa lege a ta rana mana Sa !/

Pe Isus, Marele Doctor , ia-L Mantuitor ! /Numai El odihna da truditilor. / [Autor: Necunoscut}


Niciun comentariu: