~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 26 decembrie 2015

CONSTRUIESTE RELATII FRUMOASE























"Si roada neprihanirii este semanata in pace pentru cei ce fac pace.(Iacov 3:18)

Daca doresti sa cladesti relatii frumoase ,urmeaza pasii urmatori:

1) Pune-i pe ceilalti pe primul loc: Ia aminte: "Slujiti-le  cu bucurie,ca Domnului, iar nu oamenilor" (Efeseni 6:7) Daca porti cu tine acest principiu in toate interactiunile cu alti,nu poti da gres.

2) Nu purta bagaje emotionale . Daca cineva te-a ranit si trebuie sa rezolvi  aceasta problema,fa-o imediat.Iarta, rezolva problema si las-o in urma. Daca nu merita sa o abandonezi, uita de ea si mergi mai departe.
3) Investeste in relatiile cele mai semnificative Nu-ti risipi timpul urmand principiul " primul sosit- primul servit". Nu lasa relatiile fara valoare.sa te consume, incat sa nu-ti mai ramana resurse pentru cele care conteaza cel mai mult.

4) Slujeste cu bucurie. Un director executiv al unei companii aeriene a explicat cat este de greu sa angajezi si sa pregatesti oameni pentru aceasta industrie. "Serviciile reprezinta singurul lucru pe care-l avem de vanzare,insa tocmai aceasta reprezinta lucrul cel mai greu de "predat",pentru ca nimeni nu doreste sa fie invatat sa slujeasca."

5) Exprima-ti constant aprecierea. Spune celor dragi cat de mult ii iubesti -  si fa des acest lucru! Prea multi dintre noi consideram ca cea mai buna modalitate de a-i ajuta pe altii este critica sau benificiul vastei noastre intelepciuni.Gresit !

Cea mai buna modalitate de a-i ajuta pe ceilalti este a vedea cele mai bune calitati in ei . Practica principiul celor  101 procente : cauta un lucru de admirat si apoi incurajeaza 100% acea persoana sa-si dezvolte mai mult acea calitate.Acest lucru te va ajuta sa placi persoana respectiva, si pe ei sa te placa pe tine.Ce poate fi mai benefic pentru o relatie ? { Bob GASS}

2 comentarii:

cetatea de scapare spunea...

......Investeste in relatiile cele mai semnificative. Nu-ti risipi timpul urmand principiul " primul sosit- primul servit". Nu lasa relatiile fara valoare sa te consume, incat sa nu-ti mai ramana resurse pentru cele care conteaza cel mai mult......

Asa este,pentru ca si eu am investit mult timp in persoane care credeam eu ca sunt sincere,credincioase .Dar in fond in ascuns barfea buna purtare fata de ea...de fapt dorea numai ce este material de la mine nu ce era spiritual.Sunt care au o masca de credincios,si cum noi copii lui Dumnezeu credem repede ce ni se spune,nu ne dam seama ca de fapt sub masca aceia se afla un copil al deavolului.Sa aveti Har si Pace multa de la Domnul.

Speranta spunea...

Multumesc mult Sora Magdalena, pentru comentariu.Dumnezeu sa va binecuvinteze cu sanatate.Iar in noul AN in care vom intra cu ajutorul Lui. Harul, indurarea si pacea sa va fie imultite!

Marioara