~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 23 decembrie 2015

PUTEREA IMPARTIALA A LUI DUMNEZEU


























"Caci printr-o singura jertfa El a facut desavarsiti pentru totdeauna pe cei ce sunt sfintiti.(Evrei 10:14)

Noi calcam in picioare sangele Fiului lui Dumnezeu daca ne inchipuim ca suntem iertati deoarece ne pare rau ca am pacatuit.Singura explicatie a faptului ca Dumnezeu ne-a iertat pacatele si a promisiunii Sale hotarate de a nu-Si mai aduce aminte de pacatele noastre este moartea Domnului Isus Cristos.

Pocainta noastra este doar rezultatul faptului ca am inteles Ispasirea pe care a facut-o El pentru noi.Cristos Isus a fost facut pentru noi intelepciune, dreptate, sfintire si rascumparare."

Cand intelegem ca El a fost facut toate acestea pentru noi, suntem cuprinsi de bucuria nemarginita a lui Dumnezeu; oriunde nu este prezenta bucuria lui Dumnezeu, sentinta mortii este la lucru.

Indiferent cine sau ce suntem, Dumnezeu ne aduce intr-o relatie buna cu El numai prin moartea Domnlui Isus Cristos,si nu altceva; nu pentru ca Domnul Isus se roaga pentru noi, ci pentru ca El a murit.

Nu este un lucru pe care-l castigam,ci pe care-l acceptam. Orice rugaciune pentru mantuire care refuza in mod deliberat sa recunoasca Crucea este inutila;este ca si cum ai bate la o alta usa decat la cea pe care a deschis-o deja Domnul Isus.

" Nu vreau sa vin pe calea aceasta, este prea uimitor sa fii primit ca pacatos ." "Nu este nici un alt Nume..." (Fapte 4:12) Ceea ce pare sa fie lipsa de inima din partea lui Dumnezeu este, de fapt expresia reala a inimi Sale.

Avem iertare din plin pe calea deschisa de El: "prin sangele Lui iertarea pacatelor" ( Efeseni 1:7)
Indentificarea cu moartea Domnului Isus Cristos inseamna indentificare cu El pana la moarte a tot ceea ce e strain de El in noi.

Faptul ca Dumnezeu mantuieste oameni rai isi gaseste justificarea numai in aceea ca El ii face buni. Domnul nu pretinde ca suntem buni,cand de fapt suntem rai. Ispasirea este un act prin care Dumnezeu, prin moartea Domnului Isus,face un sfant din omul nesfant. { Oswal Chambers}

Niciun comentariu: