~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 8 decembrie 2015

CUM SA-TI REVII DUPA O PIERDERE




















"Popoare,in orice vreme,incredeti-va in El,varsati-va inimile inaintea Lui! Dumnezeu este adapostul nostru." (Psalmul 62:8)

Iata cinci modalitati prin care iti poti reveni dupa o pierdere:

1) Prelucreaza-ti durerea. Emotiile precum teama, mania, ingrijorarea,deprimarea, resentimentul,neajutorarea si durerea sunt normale.

Nu ne ajuta la nimic sa le inabusi sau sa le negi existenta lor.  Dumnezeu ne-a creat sa simtim; El nu se asteapta sa fim bucurosi cand suferim."Ferice de cei ce plang caci ei vor fi mangaiati"Matei 5:4)

Fii sincer cu Dumnezeu."varsati-va inimile inaintea Lui"(Psalmul 62 ;8) si El te va mangaia.

2) Accepta ajutorul. Este o gresala sa te izolezi in urma unei tragedii. Cu totii avem nevoie de incurajare si de sprijinul altora. Suntem chemati sa ne purtam poverile unii altora."Purtati-va sarcinile unii altora, si veti implini astfel Legea lui Hristos. (Galateni 6:2)

3) Reactioneaza pozitiv, Cand alegi amaraciunea, te ranesti singur si inchizi usa in fata fericirii pentru ca nu poti fi trist si fericit in acelas timp.

In timpul catorva incedii recente din California, au existat victime care au spus:"Am pierdut totul si suntem tristi ,dar vom lucra impreuna ca o familie pentru a recladi totul"

Altii au spus: " Viata mea s-a terminat! Nu pot merge mai departe ... n-o sa mai in revin niciodata".Poti alege sa crezi ca esti singur sau ca Dumnezeu este cu tine si sa-ti revii.

4) Fii constient ca bucuria ta vine de la Dumnezeu.Nu exista nici o legatura intre imprejurari si bucurie.Bucuria vine din interior; ea se bazeaza pe ceea ce crezi,nu pe ceea ce vezi sau simti.

5) Concetreaza-te asupra lucrurilor care ti-au mai ramas,nu asupra acelor pe care le-ai pierdut.Fa o lista cu lucrurile bune din viata ta si multumeste-i lui Dumnezeu pentru ce ai inca, Este imposibil sa fii multumitor si deznadajduit in acelas timp. { Bob GASS}

Niciun comentariu: