~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 19 decembrie 2015

SA LUAM INVATATURA !





















"Dar cand a venit implinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau , nascut din femeie,nascut sub lege,ca sa rascumpere pe cei ce erau supt Lege, pentru ca sa capatam infierea."(Galateni 4;4-5)

Tabloul "Copilului" al pictorului Rogier van Weyden arata nu numai ieslea in care a fost pus Fiul lui Dumnezeu devenint Om, ci in acelas timp si crucea care este atarnata pe peretele grajdului.

Nu stim ce a gandit pictorul cu aceasta. Probabil, a vrut sa aminteasca de cuvintele batranului Simion, pe care acesta le-a spus Mariei: "Si sufletul tau va fi strapuns de o sabie. "Da, probabil, a fost si intentia lui de al face pe cel ce priveste pictura sa sa gandeasca: ieslea si crucea formeaza un intreg .

In istorisirea despre nasterea Domnului nu este vorba numai de un Copil intr-o iesle, ci de faptul ca Dumnezeu L-a trimis pe pamant pe Fiul Sau ,ca sa moara la cruce pentru oamenii pierduti.
In nasterea Copilului in Betleem apare harul lui Dumnezeu, care a vrut sa ne aduca mantuirea.

Dar ce fac oamenii de Craciun? Zile libere, cadouri frumoase, brad impodobit, mancare si bautura... Sau poate simtamintele inaltatoare la slujba de Craciun cand este citita istoria nasteri Domnului.

Craciunul este mai mult! Ieslea si crucea formeaza un intreg. Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Sai, ca El sa savarseasca mantuirea.Sa ne gandim mai mult la aceasta!   

"Si deodata, impreuna cu ingerul s-a unit o multime de oaste cereasca ,laudand pe Dumnezeu si zicand: "Slava lui Dumnezeu in locuri preainalte  si pace pe pamant intre oameni placuti Lui
(luca 2:13-14)
Inaintea Ta, Isuse, /  Inimile ne plecam, / Dusi pe aripi de credinta ,/ Tie, Doamne, ne -nchinam!
E-o noapte minunata, /  Slavita si preasfanta: /Si cerul si pamantul, /   De bucurie, canta!
{ Samanta buna}          


Niciun comentariu: