~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 26 octombrie 2015

DUMNEZEU LUCREAZA PRIN ADVERSITATE




















"Dumnezeul pacii,care prin sangele legamantului celui vesnic, a sculat din morti pe Domnul nostru Isus,marele Pastor al oilor,
sa va faca desavarsiti in orice lucru bun, ca sa faceti voia Lui,si sa lucreze in noi ce-I este placut prin Isus Hristos. A Lui sa fie slava in vecii vecilor!Amin.(Evrei 13:20-21)

Din fericire, Dumnezeu nu ne intreaba cum sau cand dorim sa crestem. Invatatorul Isi pregateste elevii la vremea si felul pe care le considera a fi cele mai bune.El se descrie pe Sine ca fiind Gradinarul care curata mladitile viei Sale.O vita sanatoasa necesita atat hrana,cat si curatire.

Prin Cuvantul lui Dumnezeu suntem hraniti(Ps.1:2-3),dar prin adversitate suntem curatati.Ebraica si greaca folosesc acelas cuvant pentru disciplinare si invatare.Dumnezeu vrea sa crestem prin disciplinare in adversitate, ca si prin invatatura din Cuvantul Sau.

Psalmistul pune laolalta adversitatea si invatatura in procesul divin de formare atunci cand spune: "Fericit este omul pe care il disciplinezi Tu,Doamne,omul pe care il inveti Legea Ta."(Psalmul 94:12)

Dumnezeu lucreaza in fiecare din copiii Sai ,chiar fara stirea lor."(Filipeni 1:6) este unul dintre cele mai incurajatoare pasaje din biblie: "Fiind increzator in aceasta ,ca Cel ce a inceput in voi o lucrare buna o va duce la bun sfarsit pana in ziua lui Isus Cristos.

Dumnezeu lucreaza in noi si nu va esua in ducerea la bun sfarsit a ceea ce a inceput. El va "lucra in noi ceea ce-I este placut"(Evrei 13:21)

Horatius Bondar ,un pastor scotian din secolul 19, "Cel care o duce la bun sfarsit nu poate fi nici impedicat,nici constrans sa renunte la intentia Sa. El este in stare s-o realizeze chiar si in imprejurarile cele mai defavorabile si in ciuda celei  mari impotriviri.Totul trebuie sa se plece inaintea Lui.

 Dar planurile lui Dumnezeu nu pot fi zadarnicite.El va duce la bun sfarsit lucrarea inceputa. Bondar continua: Tratamentul lui Dumnezeu trebuie sa reuseasca. El nu poate sa esueze sau sa fie zadarnicit.

Forta atotputernica a lui Dumnezeu este cea care lucreaza in noi si asupra noastra, si aceasta ne umple de mangaiere...
Faptul ca Dumnezeu nu poate esua in intentia Sa,ci ca El va implini , prin intermediul adveristatii in viata noastra,ceea ce a decis,este o mare incurajare pentru mine.Confruntat cu anumite dificultati, uneori eu nu ma comport astfel incat sa-L onorez pe Dumnezeu.

Dar esecul meu nu-l impeddica pe al Lui El se foloseste chiar si de acest sentiment usturator al esecului pentru a ma ajuta,sa cresc in umilinta. Si poate ca de la bun inceput aceasta a fost intentia Lui.Dumnezeu stie ce face.~Jerry Bridges~

Niciun comentariu: