~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 28 octombrie 2015

BUNUL SI MARELE PASTOR


















"Eu am venit ca oile sa aiba viata,si s'o aiba din belsug. Eu sunt Pastorul cel bun. Pastorul cel bun isi da viata pentru oi."(Ioan 10 10-11)

Ioan 10 nu a fost scris doar pentru  a da oilor  Domnului Hristos siguranta ca sunt salvate pentru eternitate. Acest loc este folosit adesea pentru aceasta si nu ma indoiesc ca, facundu-se asa mii de suflete tulburate au capatat mangaiere; insa nu aceasta este scopul principal al capitolului.

Oile Domnului Hristos nu au nevoie sa li se spuna prea multe despre siguranta lor.Este suficient pentru ele ca sunt oile Lui. Poate El sa le lase sa se piarda? El este bunul Pastor.El Si-a dat viata ca sa le elibereze de orice dusman, apoi  Si-a luat-o din nou ca sa le stranga intr-o singura turma-in turma lui Dumnezeu.

Poate pieri vreo oaie din mijlocul acestei turme? Imposibil !  Maretia,bunatatea, dragoste,  si puterea Lui indeparteaza orice indoiala. Acea mana care zdrobit capul Diavolului pentru a le elibera este chiar mana care le tine, Ele sunt in siguranta.

Pretioasele cuvinte ale acestui capitol nu sunt spuse pentru a asigura oile ca nu pot fi pierdute, nici pentru a le ocupa gandurile cu ele insele,ci pentru a le indrepta privirile spre Domnul Hristos. Capitolul ni-L prezinta pe Pastor.

El a fost scris pentru ca noi sa cunoastem maretia Lui,sa auzim voce blanda si, ca o consecinta, sa cunoastem binecuvantarea suprema de al urma. Cu siguranta, trebuie mai intai sa-l vedem si sa-L auzim, pentru ca apoi sa-l putem urma.

Omul ai carui ochii au fost deschisi in Ioan 9 era dintre oile Lui,iar dupa ce a fost scos afara din sinagoga, El l-a gasit si l-a intrebat: "Crezi tu in Fiul lui Dumnezeu?". El a raspuns:"Cine este Doamne, ca sa cred in El?" Domnul i-a spus: "L-ai si vazut;si Cel care vorbeste cu tine, Acela este".

Orbul a spus:"Cred Doamne si I s-a inchinat"(Ioan 9:35-38) Aceasta este ordinea: sa-L vezi, sa-L auzi si imediat sa devii un adorator si unul dintre cei care Il urmeaza.~ J.T.Mawson ~

Niciun comentariu: