~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 26 decembrie 2014

CORZILE VIORII

Binecuvantat sa fie Domnul ,caci Si-a aratat in chip minunat indurarea fata de mine...Psalmul 31:21)

Niccolo Paganini  (1782-1840) a fost un cunoscut compozitor si violonist italian.El a fost dintre cei mai de seama inovatori  ai tehnicii violonistice. Se spune ca in una din seri,asistenta astepta cu nerabdare inceperea unei reprezentatii a lui Paganini.Sunetele viorii lui paganini parca zbura .

Deodata se auzi ceva straniu ; una din corzile viorii maiestrului se rupse.Dirijorul ,orchestra si publicul inlemnira,dar nu si Paganini. Uitandu-se la partitura ,continua sa scoata sunetele frumoase dintro vioara cu o coarda rupta .Dirijorul si orchestra reluara partitura muzicala.

Inainte ca publicul sa se insenineze ,un alt sunet atrase atentia spectatorilor. Se rupse o alta coarda a viorii.Dirijorul se opri din nou .Orchestra la fel ,dar nu si Paganini .Ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic ,el contiuna concertul.

Dirijorul si orchestra impresionati incepura sa cante .Dar nefericirea  se repeta din nou.Dirijorul se opri,la fel si orchestra,iar spectatorii inmarmurira.Insa Paganini continua. Scoase toate sunetele cu o singura coarda.Dirijorul se incuraja ,si tot asa si orchestra,iar publicul trecu de la liniste la aplauze.

Paganini a atins gloria! El este simbolul profesionistului ,care continua sa mearga inainte prin greutati.

Viata este un mozaic de experiente si transformari .Viata noastra se aseamana adeseori cu vioara lui Paganini careia i s-au rupt corzile.Prietenii ne parasesc;cateodata dusmani ne sunt cei din casa.Peste tot "corzi rupte".Ce facem? sa cadem descurajati la pamant ? Nu, niciodata!

Sa mergem la Mantuitorul asa cum suntem .El nu numai ca a suferit intocmai ca noi ,ci infinit mai mult decat am putea suferi noi vreodata.A indurat cu mult mai mult decat ne-am putea inchipui ca ar putea suferi cineva vreodata .

De aceea sa mergem la Omul durerii pentru a gasi consolare si pace.Stim ca El cunoaste ce inseamna suferinta .Stim ca apropiindu-ne de Mantuitorul vom gasi nu numai usurarea durerilor noastre fizice ,ci vom vedea in ele o adevarata binecuvantare.

Intr-o imprejurare ,apostolul Pavel a spus:"toti m-au parasit " .A disperat apostolul cu acesasta "coarda rupta "? Nu,ci el a adaugat :"Insa Domnul a stat langa mine si m-a intarit"(2 Timotei 4;17)

Daca treci prin imprejurari asemanatoare, cititorule ,si vreo "coarda  din viata ta se va rupe ,nu uita ca Domnul nu-i paraseste pe ai Sai niciodata .Cand esti in stramtorare ,cand "corzile " viorii tale se rup ,cand nu mai ai pe nimeni ,alearga la ISUS!Numai El poate face ca viata ta sa vibreze intr-un imn de speranta.~ Samanta buna~

Niciun comentariu: