~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 28 iunie 2014

UN INALT PRIVILEGIU

"Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze  si cand va imbatrini ,nu se va abate de la ea."
(Proverbe 22:6)
"Sa iubesti pe Domnul ,Dumnezeul tau, cu toata inima ta ,cu tot sufletul tau si cu toata puterea ta .

Sa le tiparesti in mintea copiilor tai ,si sa vorbesti de
ele cand vei fi acasa, cand vei pleca in calatorie ,cand te vei culca si cand te vei scula."
  (Deuteronom 6:5-6)

Lucrarea de modelare a caracterului nu numai o indatorie sfanta ,ci si un inalt privilegiu .In mainile tale slabe se afla ,poate in devenire o persoana ,care va schimba fata lumii.Iti privesti tu copilul in felul acesta? Optica ta in privinta are o mare importanta .Ce vezi tu in copilul tau?El poate deveni un Moise, un Petru ,un Napolion ,un Spurgeon ,un mare misionar ca Livingston sau???

Mi-aduc aminte ca la scoala ,mi se pare in clasa a ll-a am avut o lectie de citire despre Cornelia ,mama Grachilor.in care spune ca intr-o zi au venit doua maratoane romane ,prietene ale ei ,si cum acelea se lauda cu bijuteriile lor . In cele din urma au cerut si Corneliei sa-si arate si ea bijuteriile ei.

Ea a trecut in camera copiilor si a venit Tiberius si cu Caius ,cei doi fii ai ei ,si le-a zis:"Acestia sunt bijuteriile mele".Nu e mirare ca fratii Grachus au devenit barbati de valoare si au ramas inscrisi in istoria Romei.

Daca ai fi un geniu in scluptura si ti s-ar cere sa participi la un concurs international ,nu ai considera aceasta ca o mare oportunitate si nu te-ai stradui sa lucrezi cea mai mareata statuie ,casa castigi tu concursul?
Nu ai sacrifica chiar si multe ore din noapte sprea a realiza o capodopera?

Prin copil ,Dumnezeu ne ofera cel mai inalt privilegiu de a prezenta lumii si lui Dumnezeu,nu o statuie moarta ,ci o statuie vie ,mareata,folositoare ,si mult mai de valoare decat orice  alta statuie ,statuie ce nu poate fi pretuita in bani .Sa ne implinim bine acest inalt privilegiu.

E un mare privilegiu sa ai in mainile tale potentialul caracterului unui copil,care e cu mult dincolo de orice calcul,de orice comoara ce nu poate fi evaluata,dar care trebuie sa fie dezgropata si pusa in folosinta .

Nu este usoara scoaterea la suprafata a valorilor ascunse intr-un copil,dar merita osteneala ,orice sacrificiu. E investitiea cea mai pretioasa si care aduce cel mai mare castig .Aceasta munca de prelucrare a caracterului poate aduce parintilor o bucurie mai mare decat daca ar avea toate bogatiile pamantului.

E adevarat ,ea cere multa munca cu rabdare ,cu tact ,staruinta si mai ales multa rugaciune.~Petru Popovici~






Niciun comentariu: