~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 21 iunie 2014

NU DISPERA !

















"O,daca n-as fi incredintat ca voi vede bunatatea Domnului pe pamantul celor vii.Nadajduieste in Domnul!
Fii tare ,imbarbateaza-ti inima."(Psalmul 27:13-14)

O, cat de mare este ispita de a cadea in disperare cateodata!Sufletul nostru devine deprimat si descurajat si credinta ni se clatina sub incercarile si testle severe care vin in viata noastra,mai ales in perioadele de pierderi grele si suferinta.

Ajungem pana acolo ca spunem :"Nu mai pot sa suport.Aproape ca am ajuns la disperare in aceste situatii ingaduite de Dumnezeu.El imi spune sa nu disper ,dar ce as putea sa fac daca am ajuns in acest punct?"

Ce ai facut in trecut cand te-ai simtit slabit fizic? nu puteai face nimic.Te-ai oprit din a mai face ceva.In slabiciunea ta,te-ai bizuit pe cinva drag si puternic.Te-ai bizuit complet pe altcineva si te-ai odihnit ,linistindu-te si increzandu-te in puterea altuia.

La fel este si cand esti tentat sa disperi in necazuri spirituale.Cand esti gata sa cazi in disperare,mesajul lui Dumnezeu nu este:Intareste-te si imbarbateaza-te"(Iosua1:6)pentru ca El stie ca esti stors de putere si curaj.In loc de aceasta,El iti spune dulce."Opreste-te,si sa stii ca Eu sunt Dumnezeu,(Psalmul 46:10)

Hudson Taylor era atat de slabit si de sfarsit in ultimele luni ale vietii incat a spus unui prieten:"Sunt atat de slabit ca nu mai pot sa scriu .Nu pot sa citesc Biblia.Nu pot nici macar sa ma rog.tot ce pot sa faceste sa stau linistit in bratele lui Dumnezeu ca un copil mic,increzandu-ma in El.

Acest minunat om al lui Dumnezeu,care avusese o mare putere spirituala ,a ajuns la un punct al suferintei fizice si al slabiciunii in caretot ce ar mai fi putut face era sa stea linistit si sa se increada.

Asta-i tot ce vrea Dumnezeu de la tine ca si copil al Sau iubit.Cand esti slabit din cauza vapailor aprige ale nenorocirii ,nu incerca sa "fii tare".Ci doar "Opreste-te,si sa stii ca {El este}Dumnezeu".Si sa stii ca El te va sustine si te va trece prin foc.Dumnezeu Isi  pastreaza cele mai bune medicamente pentru perioadele noastre de cea mai adanca disperare."Fii tare imarbateaza-ti inima.(Psalmul 27:14)~Izvoare in desert~

















Niciun comentariu: