~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 3 mai 2014

VEZI LA CE ESTI BUN SI FII DE FOLOS!

Si Domnul Dumnezeu a zis : Nu este bine ca omul sa fie singur :Ii voi face un ajutor potrivit"(Geneza 2: 18)

Dumnezeu a stiut ca omul are nevoie de un insotitor si ca omenirea    va avea nevoie de alti oameni pentru a putea invata,pentru a creste si pentru a se dezvolta .Familia formata din Adam si Eva era compusa din doua persoane diferite ca personalitate ,ca emotii si chiar ca origine  .

Adam fiind facut din tarana ,iar Eva ,din coasta lui Adam (Geneza 2:7,22) In ciuda pacatului lor ,Dumnezeu voia ca ei sa creasca copii;si le-a dat copii.Nu era o familie perfecta ! Au existat in acea familie si conflicte si tragedii.

Indifierent in ce familie te-ai nascut ,tu ai fost pus acolo prin voia lui Dumnezeu si pentru scopul Lui ,iar locul pe care-l ai acolo este important ! Dumnezeu te-a inzestrat cu un temperament,cu o personalitate si cu abilitati unice .Vezi la ce esti bun si fii de folos pentru benificiul familiei tale.Fii atent la membri familei tale -vei vedea nevoile lor si le vei putea fi de folos si de ajutor unde este nevoie .

Nu ai aceleasi inzestrari ca si ei ,dar li poti completa ,poti lucra impreuna cu ei si li poti ajuta.Chiar daca unii membri din familie sunt limitati in vreun fel sau au incapacitati ,poti fi sigur ca tu poti ajuta si le poti imbogati viata.

Este important sa invatam cum sa ne comportam in contextul diferentelor dintre cei credinciosi ,fie ca este vorba de familiea lui Dumnezeu in general ,fie de cei credinciosi in adunare .Familia in care am fost asezati este un teren exceptional pentru instruirea noastra .Dumnezeu poate folosi priceperea ta ,abilitatile tale si darurile tale spirituale nu numai in a intari familia ta ,ci si Adunarea .(1 Corinteni 12:6,7)

Sunt multe feluri in care oamenii pot fi de folos pentru cresterea altora ,aducand astfel onoare si glorie lui Dumnezeu ,Gaseste care este locul tau si porneste la lucru! ~P.Stuart ~

                                                                                                                                 

Niciun comentariu: