~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 14 mai 2014

EL NE CUNOASTE PE FIECARE !

"Domnul este bun,un loc intarit in ziua necazului ;si El cunoaste pe cei care se incred in El (Naum 1:7)

Pe langa bunatatea aratata noua prin manifestarile Sale zilnice de mila si de indurare, prin credinciosia Lui straluceste o bunatate inca si mai mare fata de noi ,exprimata prin  darul Unicului Fiu din sanul Tatalui si prin lucrarea de rascumparare implinita de El!

Ce adapost tare este El ,ce loc de scapare pentru noi nu numai in vederea mantuirii noastre finale ,ci cu atat mai mult in timpul oricarei  zile de necaz care ar veni peste noi!Suntem prea adesea inclinati sa ne limitam la a atribui sferei ceresti binecuvantarile noastre excluzandu-L pe Dumnezeu din viata noastra zi cu zi .

Mergand mai departe ,ajungem la conditia care preceda  binecuvantarea noastra: "El cunoaste pe cei care se incred in El ".In Vechiul Testament cuvantul "a cunoaste" reda mult mai mult decat ceea ce intelegem noi prin simpla cunoastere a unui fapt;"a cunoaste " cuprinde aici gandul mai adanc ,ca El cunoaste intr-un mod aprobator ,ca -Si gaseste desfatarea in increderea noastra in El.

Daca ai invatat sa te increzi in El in mijlocul greutatilor zilnice ale vietii ,poti fi sigur ca El Isi gaseste placerea in tine.Putem gasi multa mangaiere in acest gand ,chiar atunci cand constientizam cat de mici si  de insemnatate suntem printe miliarde de oameni de pe pamant.

Poate suntem slabi ,dispretuiti si nebagati in seama ;poate suntem atat de pitin valorosi ,ca nici nu ni s-ar simti lipsa daca am disparea de pe pamant.Si totusi daca traim increzandu-ne in El ,avem certitudinea ca ochii Lui raman atintinti asupra noastra cu aprobare si cu placere.

Domnul nu-i priveste   pe ai Sai ca pe o multime ,ca pe o masa de oameni ,ci ii priveste pe fiecare in parte .El cunoaste particularitatile,greutatile ,si nevoile specifice fiecaruia,dar si credinta fiecaruia .

Poate nu suntem vazuti prea bine de catre fratii nostri in credinta sau poate ca presiunea greutatilor, a necazurilor si a oboselii ne apasa atat de tare ,incat pierdem constiezarea binecuvantarilor pe care ni le aduce credinta.

Este insa o mare mangaiere sa ne putem aduce aminte in astfel de imprejurari ca ochii Domnului sunt atintiti asupra noastra si ca "El cunoaste pe cei ce se incred in El" ~H.G.Spafford~


Niciun comentariu: