~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 19 aprilie 2014

GOLGOTA

"Cand era bajocorit ,nu raspundea cu batjocori;si,cand era chinuit ,nu amenita ..."(1 Petru 2:23)

Suferintele si durerile Domnului nostru trezesc mereu in inimile noastre admiratie .Intrega ura si rautate a omului s-au revarsat asupra Lui .El a fost "Om al durerii si obisnuit cu suferinta". Pacatosii au pus mana pe El ,L-au legat si L-au dus .Soldati badarani  L-au lovit in fata, i-au pus pe cap cununa de spini si L-au lovit cu o trestie in cap.

Domnul a simtit adanc aceste dureri si totus nu S-a aparat .Apoi S-a lasat dus la Golgota ,a permis ca propiile sale creaturi sa-L rastigneasca la cruce pe El ,Creatorul .Din gura Mantuitorului nu a iesit nici un cuvant  de tanguiala ,nici un cuvant de amenitare .

El a permis sa i Se faca toate acestea El a suportat batjocora ,dispretul ,rusinea fara un cuvant de replica .Abea cand a fost atarnat intre cer si pamant ,cand a avut de suportat dureri corporale insurpotabile ,Si-a deschis pentru prima data gura .

Ce fel de cuvinte a rostit ? A strigat dupa razbunare? O, nu, ci auzim cuvintele miscatoare : "Tata ,iarta-i ,caci nu stiu ce fac !" Aceasta a fost fost raspunusul Lui la tot ce i-au facut oamenii .

El a fost batjocorit ,dar nu a replicat nimic ; a suferit ,dar nu a amenitat,ci L-a rugat pe Tatal Sau pentru iertarea dusmanilor Sai .Ce Mantuitor ,ce Domn ,ce Miel a lui Dumnezeu.

Golgota este cheia creatiunii Prin ea patrundem planurile ascunse ale dumnezeirii.Prin ea ni se lamuresc adancimile nepatrunse ale intelepciunii dumnezeiesti.Golgota este taina Creatorului descoperita creaturii,este monumentul de dragoste al dumnezeirii,desvaluit in mijlocul unei lumi pacatoase .

Oriunde am incerca sa descifram aceasta enigma fie in cartile sfinte ,fie in istoria popoarelor,fie in starea iremediabila a omului pacatos ,va trebui sa recunoastem ca "atat de mult a iubit Dumnezeu lume ca a dat pe singurul Lui Fiu..."(Ioan 3:16

Golgota ne arata nemarginita dragoste dumnezeieasca ; aici,pe acest loc ,eternitatea s-a unit cu vremelnicia ,
cerul cu pamantul ;de pe acest taram privim cu nesat adancimea dragostei Lui care a goborat la noi ,largimea dragostei Lui care ne cheama pe toti si inaltimea dragostei Sale care vrea sa ne ridice la El.

Cruce de pe Golgota este apogeul planurilor dumnezeiesti.Hristos a fost rastignit pe cruce in locul nostru .Aici diavolul ,cu toata puterea intunericului ,a dat cel mai mare asalt impotriva lui Dumnezeu,dar tot aici s-a prabusit toata taria puterii lui.Steagul biruintei si al mantuirii falfie deasupra tuturor.~ Samanta buna~









Niciun comentariu: