~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 30 iulie 2012

CE VEZI IN MIJLOCUL NORILOR TAI?



               "Iata El vine pe norii ! "  ~Apocalipsa 1:7 ~

In Biblie norii au intotdeauna legatura cu Dumnezeu . Norii sunt acele intristari sau suferinte sau situatii providentiale dinauntrul sau din afara vietii noastre personale care par sa contrazica suveranitatea lui Dumnezeu.

Dar tocmai prin acei nori Duhul lui Dumnezeu ne invata cum sa umblam prin credinta .Daca n-ar exista niciodata nori in viata noastra ,n-am avea credinta."Norii sunt praful picioarele lui. "(Naum1:3) Norii sunt un semn ca El este prezent.

Ce revelatie este sa stii ca intristarea ,lipsa si suferinta sunt norii care vin impreuna cu Dumnezu ! Dumnezeu nu Se poate apropia de noi fara nori ,El nu vine cand cerul este senin si stralucitor.

Nu este corect sa spunem ca Dumnezeu vrea sa ne invete ceva prin incercarile pe care le avem ;prin fiecare nor pe care il aduce ,El vrea sa ne dezvete de ceva .Scopul pentru care Dumnezeu foloseste norii este sa ne simplifice credinta ,pana cand relatia noastra cu El este exact aceea a unui copil - o relatie doar intre Dumnezeu si sufletul nostru ,in care ceilalti oameni sunt doar niste umbre pentru noi.

Pana cand ceilalti oamenii nu devin doar niste umbre pentru mine ,norii si intunericul vor continua sa vina in viata mea .Devine relatia mea cu Dumnezeu mai simpla decat a fost vreodata?

Exista o legatura intre situatiile providentiale ciudate pe care Dumnezeu le ingaduie si ceea ce stim despre El ,trebuie sa invatam sa interpretam  tainele vietii in lumina cunoasterii lui Dumnezeu .Nu-Lcunoastem inca pe Dumnezeu pana cand nu putem privi drept in fata cel mai intunecos si negru fapt al vietii fara a distruge prin acesta conceptia noastra despre caracterul lui Dumnezeu.

"Ucenici s-au inspaimantat ,cand i-au vazut intrand in nor ..."( Luca 9 :34 ) Mai este cineva in norul tau, in afara de Domnul Isus? Daca da ,se va face si mai intuneric ;trebuie sa ajungi in punctul in care nu mai exista ;nimeni decat Domnul Isus singur ".~ Oswald chambers ~

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce frumoasa amintire ca Domnul Dumnezeu este si cu noi astăzi... El este la fel ieri, astăzi, si in vesnicie. Si nu ne lăsa nicidecum singuri! Ce mangaiere nespus de mare, sa-l avem pe Dumnezeu ca Tata!

Multumesc mult pentru cuvintele si versetele de incurajare.... Îți doresc o zi binecuvantata!

Speranta spunea...

M-am bucurat foarte mult ca ai trecut sa ma vizitezi!Multumesc pentru cuvintele de incurajare...

Iti doresc o saptamana plina de har si bucurii!