~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 16 iulie 2012

EXMPLELE ANONIME



"A vazut si pe o vaduva saraca arucand acolo doi banuti. ~Luca 21:2 ~
 
Desi  unele "nume mari"din lucrarea crestina traiesc deplin invataturil Domnului Isus,vasta majoritate a crestinilor care-L onoreaza pe Dumnezeu sunt necunoscuti si numele lor nu se trambiteaza nicaieri .Sa ne gandim la pastorii credinciosi ce se zbat in orasele mici ,cu potential mic pentru ca bisericile lor sa creasca.

Sa ne gandim la misionarii care rareori sunt cunoscuti in afara cercului ingust al celor ce-i sprijina in lucrare.Sa ne gandim la familiile crestine ce-si iau responsabilitatea sa fie parinti adoptivi,ca astfel sa-i ajute pe copiii cu o viata grea de dus.

Cunosc un om care muncea ca invatator intr-o scoala,dar care pertecea multe ore in fiecare saptamana pentru a planta noi biserci intr-o zona  unde nu exista marturiea Domnului Isus Hristos.Nu ajunge niciodata sa vorbeasca intr-o biserica mare .Nu a a fost citat niciodata si nu i s-a acordat nici o onoare .Dar nu-i pasa .El stie ca Dumnezeu cunoaste ,si aceasta conteaza cu adevarat.

In textul de astazi ,vaduva care a dat mai mult decat oamenii bogati din vremea ei nu este mentionata cu numele in textul biblic.In mod similar ,scritorul Epistolei catre Evrei,dupa ce citeaza pe cativa dintre marii eroi ai credintei ,se refera la o multime de anonimi,barbati si femei,care I-au fost fideli lui Dumnezeu prin persecutii de necrezut si prin suferinte(Evrei 11:35-40 ).

Poate ca vei primi putina cinste aici pe pamant ,dar continua sa faci ce vrea Dumnezeu sa faci.Lucrarea ta are o valoare eterna,si intr-o zi Dumnezeu Insusi te va lauda pentru ca ai fost un exemplu anonim.~H.V.L.~ 

Niciun comentariu: