~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 15 mai 2012

HARUL LUI DUMNEZEU NE INVATA



"Harul si pacea sa va fie inmultite prin cunoasterea lui Dumnezeu si a Domnului nostru Isus Hristos!"~2Petru1:2~

Harul lui Dumnezeu este nu numai bunatatea lui Dumnezeu,este nu numai iubirea Lui ,ci este bunatate si iubire venite de sus la noi intr-o Persoana:"Harul si adevarul au venit prin Isus Hristos"(Ioan 1.17).Harul nu este pentru un singur popor,cum era legea,ci este pentru toate popoarele ,pentru toti oamenii,din orice neam de orce semintie ,de orice limba.

In fata harului lui Dumnezeu nu este deosibire intre un om si altul,pentru ca numai prin har  putem fi mantuiti,prin credinta.Apostolul Pavel spune in (Tit 2:11-12) ca harul lui Dumnezeu care aduce mantuire pentru toti oamenii s-a aratat in chip stralucitor in Domnul Hristos.

Dar nu numai ca s-a aratat,dar harul face si o lucrare minunata;ne invata.In greceste ,cuvantul "ne invata"are o nuanta deosebita; a invata pe altii o invatatura(doctrina)se zice intr-un fel,aici insa este a invata cum inveti pe copii sa se poarte.Si pe copii trebuie mereu sa-i inveti.Harul lui Dumnezeu ne invata ca pe niste copii.

Si ce ne invata harul?S-o rupem cu nelegiuirea sau cu paganatatea,adica sa ne lepadam de nelegiuire cum s-a lepadat Petru de Domnul Isus.Ce este aceasta paganatatea ?Este viata in care nu stapaneste Dumnezeu,este viata pe care o duce lumea care nu cunoaste pe Dumnezeu.Am terminat cu felul ei de vietuire,asa ne invata harul lui Dumnezeu.

Nu trebuie sa stam la tocmeala in lucrurile care se vad cat de colo ca sunt pacatoase.Harul ne invata mereu si nu oboseste sa ne aduca mereu aminte.Harul ne mai invata sa traim in veacul de acuma cu intelepciune,dreptate si evlavie.Veacul de acum poate fi timpul calatoriei noastre pe pamant.

Harul ne invata sa traim cu intelepciune (este vorba de noi insine ),cu dreptate (fata de ceilalti oameni)si cu evlavie (fata de Dumnezeu ).Necumpatarea (excesul )in orice privinta scurteaza viata;iar cel credincios este invatat prin har sa nu faca exces de nici un fel.

Fata de Dumnezeu se cade sa traim cu evlavie .Cuvantul "evlavie"inseamna a lua totul din mana lui Dumnezeu.~ Teodor Popescu~

Niciun comentariu: