~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 31 octombrie 2011

SFATURI PENTRU PARINTI


"Invata pe copil calea, pe care trebuie s-o urmeze,si cand va imbatrini ,nu se va abate de la ea." (Proverbe 22:6)

Episcopul anglican J.C.Ryle (1816-1900) a scris multe invataturi pentru parinti.Iata cateva sfaturi :


"...Tati si mame ,poate ca voi v-ati dus copiii sa fie botezati si i-ati inscris in registrul unei biserici ,poate ca aveti nasi care sa raspunda in locul lor si sa va ajute cu rugaciunile lor poate ca-i trimiteti la cele mai bune scoli si le dati carti de rugaciuni si le umpleti cu cunostinte mintale ,dar, daca in tot acest timp nu le dati o educatie religioasa acasa ,ma tem ca in final nu va fi usor de sufletele copiilor vostri.


Caminul este locul unde se formeaza deprinderile ,caminul este locul unde sunt puse bazele caracterului ,caminul da predispozitia pentru gusturile, inclinatiile,preferintile si opiniile noastre.


Prin urmare va rog ,sa aveti grija sa eziste o educatie atenta in camin!Tati si mame ,va indemn solemn inaintea lui Dumnezeusi a Domnului Isus Hristos sa va dati osteneala ,ca sa-i educati pe copiii vostri pe calea pe care trebuie sa mearga !


Cat despre mine ,voi incheia inaltandu-mi rugaciunea catre Dumnezeu pentru toti care citesc aceste randuri,ca sa fie cu toti invatati de Dumnezeu,sa simta valoarea propiilor lor suflete.Atunci trag nadejde ca-si vor educa bine copiii..."




Niciun comentariu: